Video

Komentari 11

Nikola Pokrivač: 'U Monacu sam proveo najljepše dana karijere, a sada polažem za trenera...'

Nikola Pokrivač: 'U Monacu sam proveo najljepše dana karijere, a sada polažem za trenera...'

Nekadašnji nogometni reprezentativac Nikola Pokrivač odgovorio nam je na 24 pitanja. Otkrio je čime se trenutno bavi, kako ga je ojačala borba s karcinomom, koje utakmice pamti iz igračkih dana...

Otkada sam prestao igrati nogomet, upisao sam nogometnu akademiju i polažem licencu za nogometnog trenera, rekao nam je nekadašnji hrvatski reprezentativac Nikola Pokrivač (35). U svojoj karijeri zaigrao je za brojne klubove - Varteks, Dinamo, Monaco, Red Bull Salzburg, Rijeku, Shakhter Karagandy i Slaven Belupo, a za reprezentaciju je upisao 15 nastupa.

POGLEDAJTE 24 PITANJA S NIKOLOM POKRIVAČEM:

Između Mamićevog Dinama i Bjeličinog Dinama nije se mogao odlučiti, ali zato je za Rijeku imao spreman odgovor. Kazao nam je kako mu je draža Kekova od Rožmanove Rijeke jer je pod vodstvom slovenskog stratega tada igrao i on. U HNL-u smatra kako će ove sezone biti gusto te da će se Osijek boriti do zadnjeg dana za prvo mjesto, a otkrio nam je i tko je najbolji nogometaš s kojim je igrao.

- Luka Modrić je najbolji s kojim sam ikada igrao. Puno je napredovao od perioda kada smo igrali zajedno u Dinamu do sada - kaže Pokrivač. Upravo je klub u kojem igra Luka Modrić, Real Madrid, klub za koji Pokrivač navija i čije utakmice najčešće prati. 

Prije nego što je potpisao ugovor s Dinamo, Pokrivač je bio na rubu transfera u Hajduk. No, kako nam kaže, presudio je poziv Branka Ivankovića te se pridružio i zaigrao s Modrićem, Eduardom da Silvom, Vedranom Ćorlukom... Nakon Dinama, početkom 2008. potpisao je za AC Monaco, no tamo se nije dugo zadržao.

Zagreb: Nogometnom utakmicom najavljena humanitarna kampanja Darujmo ružičasti život

- Dvije najljepše nogometne godine sam proveo u Monaco, ne bih rekao da je to bilo neuspješno - kaže nam nogometaš.
Osim borbe na nogometnim terenima, Nikola je vodio i životnu borbu. Bio je potpuno zdrav, a 2015. je dobio dijagnozu Hodgkinova limfoma, a s bolesti se tri puta borio.

- Prvo što mi je prošlo kroz glavu je bilo pitanja hoću li preživjeti. Bolest promijeni puno u životu, ali najveća inspiracija mi je bila moja kćerka Nika i zbog nje nisam nikada odustajao - rekao je Pokrivač.

POGLEDAJTE VIDEO:

Cijeli intervju i svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na YouTube kanalu 24sata, na našim Facebook, TikTok i Instagram profilima te na 24sata.hr.