Obavijesti

Video

Komentari 58

Od siline udarca ispala je iz automobila i na mjestu umrla

Crni vikend na hrvatskim cestama: Troje ljudi je poginulo kraj Đurđevca, na Hvaru i u Velikoj Gorici. U Požegi su teško ozlijeđena tri mladića, a vozač (24) iz Šemovca bori se za život

VIDEO

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o ženi. Na raskrižju Ulice Ivana Pavla II. i Ulice 153. brigade HV-a sudarila su se tri vozila, među kojima je i Fiat Uno. On je nakon udarca završio na krovu potpuno smrskan. Prema prvim informacijama, teško je ozlijeđeno još četvero iz istog automobila te su ih prevezli u zagrebačke bolnice. Uzrok nesreće znat će se nakon očevida.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:04

U noći na nedjelju, pola sata nakon ponoći, tri mladića jurila su iz smjera Velike prema Požegi.

U Ulici hrvatskih branitelja izgubili su nadzor nad VW Golfom požeških registracija. Sletjeli su s ceste, udarili u betonski zid i ogradu te završili u dvorištu obiteljske kuće. Od siline udarca iz automobila koji se prevrnuo na krov.

Unesrećene su iz smrskanog automobila izvukli vatrogasci te su kolima Hitne prebačeni u požešku bolnicu. Požega.eu neslužbeno doznaje kako su sva tri mladića imala visoke koncentracije alkohola u krvi i da su zadobili teške prijelome. Zadržani su u bolnici, a jedan od njih je na intenzivnoj njezi. Izvan je životne opasnosti, ali ima ozbiljne ozljede. Sumnja se da su mladići vozili prebrzo.

Nekoliko sati ranije, u subotu oko 21 sat, u prometnoj nesreći u naselju Šemovec kraj Trnovca Bartolovečkog teško je ozlijeđen 24-godišnjak.

Kako doznajemo, riječ je o vozaču koji je zbog neprilagođene brzine izletio s ceste i udario u dvorišnu ogradu, a potom i u drvo.

Bori se za život u varaždinskoj bolnici. Od jačine udarca automobil se gotovo prepolovio. Također u subotu oko 19 sati u Jelsi na otoku Hvaru poginula je pješakinja starije dobi. Nesretna žena preminula je na mjestu, a okolnosti i uzrok nesreće još se utvrđuju. Vozaču automobila koji je naletio na ženu nakon nesreće su izmjerili 1,8 promila alkohola.

U šumi zvanoj Suhara, kraj Kozarevca, na širem đurđevačkom području, u subotu u 15.45 sati prevrnuo se traktor i usmrtio 58-godišnjeg muškarca iz Štaglinca pokraj Koprivnice.

Prema MUP-ovoj statistici, u prva tri mjeseca ove godine u prometnim nesrećama poginulo je 47 ljudi, jednako kao u istom razdoblju prošle godine. No taj podatak ne bi nas trebao veseliti jer je lani prvi put nakon niza godina zabilježen rast broja poginulih u prometu u odnosu na 2016. godinu, njih čak 331. Poražavajući je podatak da osam od 11 poginulih u Zagrebu u prva tri mjeseca ove godine nije bilo vezano. Osim toga, sa stopom poginulih od 7,8 na 100.000 stanovnika Hrvatska je u 2017. bila pri dnu europskog prosjeka, koji je 5,5 poginulih. Prometni stručnjak dr. Željko Marušić smatra da plaćamo danak starenju voznog parka, ali i usporenom te nepoštenom pravosuđu, manjkavim propisima, manjkavu nadzoru problematičnih prometnih točaka, kao i prevelikom broju nesputanih obijesnih vozača i recidivista.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt
VELIKI INTERVJU

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt

Daniela Trbović poznata je televizijska voditeljica na HRT-u. Otkrila je kako je to biti na televiziji u 60-ima i zašto se 's drugačijim metrom mjeri muška i ženska ljepota na televiziji'. Pogledajte u intervjuu

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno