Video

Komentari 7

Želi ga i Hollywood! Matija (24) iz Kutine vozi motor unatraške, bez ruku i to sve dok je na glavi

Želi ga i Hollywood! Matija (24) iz Kutine vozi motor unatraške, bez ruku i to sve dok je na glavi

Matija Podhraški (24) profesionalni je stunt vozač motora, a u 7 levela nam je pokazao kako od početnog levela vožnje motora doći do onog profesionalnog s trikovima i akrobacijama

Šest puta sam prvak Hrvatske, tri puta prvak Njemačke na europskom natjecanju, dva puta prvak Austrije također na europskom natjecanju, osvojio sam prvo mjesto na svjetskom natjecanju, a postavio sam i rekord u najduljoj vožnji na glavi motora koja je bila 4,3 kilometra, komentirao je inspirativni Matija koji je od malih nogu bio zainteresiran za vožnju motorom.

POGLEDAJTE VIDEO: 

7 levela je serijal u kojemu najveći profesionalci objašnjavaju ono u čemu su najbolji kroz 7 različitih levela. Od početničkog, prvog levela, do onog profesionalnog, sedmog levela. Pogledajte njihovo umijeće i sigurni smo da ćete ostati oduševljeni kao i mi!

Za stunt vožnju, objasnio je, treba prvo naučiti osnove. Za početak to je obična vožnja motora, a prvi trik je naučiti kako voziti na zadnjem kotaču po ravnome. 

- Prvi i drugi level su osnove a to je da morate imati motor koji je opremljen za stunt vožnju, ali i kvalitetnu opremu. Bez toga nema ništa - komentirao je objašnjavajući kako se motor za stunt vožnju razlikuje od onog običnog.

Nakon toga može doći prvi trik, a to je vožnja na zadnjem kotaču. Objasnio je samu tehniku, ali koliko pri ovom triku treba biti oprezan.

- U početku je jako opasno voziti na zadnjem kotaču i treba puno treninga da se stekne osjećaj. Osobno sam jako puno puta pao na leđa dok sam se i sam tom triku učio - dodao je.

Nadalje nam je Matija pokazao i vožnju na prednjem kotaču i zbog čega je upravo ona jedna od opasnijih. Također, tek nakon tri godine učestale vježbe je mogao reći da je taj trik potpuno savladao.

- Ovo je jedan od najopasnijih trikova jer kada jednom pritisnete kočnicu, nema povratka već samo možete pasti naprijed, a motor nažalost pada na vas - dodao je.

Matija nam je objasnio kako na motoru driftati, ali i kako izvesti prve akrobacije poput stajanja na rezervoaru prilikom vožnje za zadnjem kotaču, vožnje na glavi, unatraške i slično.

- U Bugarskoj na svjetskom prvenstvu 2013. godine sam osvojio prvo mjesto za najbolju akrobaciju, a to je bilo stajanje na glavi u obrnutoj vožnji na stražnjem sicu i to bez ruku - komentirao je.

Cijelu epizodu, ali i kako ti trikovi i akrobacije izgledaju pogledajte u videu.

POGLEDAJTE VIDEO:

'7 LEVELA' i svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na našoj Videoteci, našim Facebook, TikTok i Instagram profilima, na 24sata.hr te službenom YouTube kanalu 24sata.