Obavijesti

Video

Komentari 7

Želi ga i Hollywood! Matija (24) iz Kutine vozi motor unatraške, bez ruku i to sve dok je na glavi

Želi ga i Hollywood! Matija (24) iz Kutine vozi motor unatraške, bez ruku i to sve dok je na glavi
3

Matija Podhraški (24) profesionalni je stunt vozač motora, a u 7 levela nam je pokazao kako od početnog levela vožnje motora doći do onog profesionalnog s trikovima i akrobacijama

VIDEO

Šest puta sam prvak Hrvatske, tri puta prvak Njemačke na europskom natjecanju, dva puta prvak Austrije također na europskom natjecanju, osvojio sam prvo mjesto na svjetskom natjecanju, a postavio sam i rekord u najduljoj vožnji na glavi motora koja je bila 4,3 kilometra, komentirao je inspirativni Matija koji je od malih nogu bio zainteresiran za vožnju motorom.

POGLEDAJTE VIDEO: 

7 levela je serijal u kojemu najveći profesionalci objašnjavaju ono u čemu su najbolji kroz 7 različitih levela. Od početničkog, prvog levela, do onog profesionalnog, sedmog levela. Pogledajte njihovo umijeće i sigurni smo da ćete ostati oduševljeni kao i mi!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za stunt vožnju, objasnio je, treba prvo naučiti osnove. Za početak to je obična vožnja motora, a prvi trik je naučiti kako voziti na zadnjem kotaču po ravnome. 

- Prvi i drugi level su osnove a to je da morate imati motor koji je opremljen za stunt vožnju, ali i kvalitetnu opremu. Bez toga nema ništa - komentirao je objašnjavajući kako se motor za stunt vožnju razlikuje od onog običnog.

Nakon toga može doći prvi trik, a to je vožnja na zadnjem kotaču. Objasnio je samu tehniku, ali koliko pri ovom triku treba biti oprezan.

- U početku je jako opasno voziti na zadnjem kotaču i treba puno treninga da se stekne osjećaj. Osobno sam jako puno puta pao na leđa dok sam se i sam tom triku učio - dodao je.

Nadalje nam je Matija pokazao i vožnju na prednjem kotaču i zbog čega je upravo ona jedna od opasnijih. Također, tek nakon tri godine učestale vježbe je mogao reći da je taj trik potpuno savladao.

- Ovo je jedan od najopasnijih trikova jer kada jednom pritisnete kočnicu, nema povratka već samo možete pasti naprijed, a motor nažalost pada na vas - dodao je.

Matija nam je objasnio kako na motoru driftati, ali i kako izvesti prve akrobacije poput stajanja na rezervoaru prilikom vožnje za zadnjem kotaču, vožnje na glavi, unatraške i slično.

- U Bugarskoj na svjetskom prvenstvu 2013. godine sam osvojio prvo mjesto za najbolju akrobaciju, a to je bilo stajanje na glavi u obrnutoj vožnji na stražnjem sicu i to bez ruku - komentirao je.

Cijelu epizodu, ali i kako ti trikovi i akrobacije izgledaju pogledajte u videu.

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO

'7 LEVELA' i svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na našoj Videoteci, našim Facebook, TikTok i Instagram profilima, na 24sata.hr te službenom YouTube kanalu 24sata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang