Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Otok tajni': Braća traže blago, a opasne prepreke su posvuda

Oak Island, ili u prijevodu Hrastov otok, otočić je u privatnom vlasništvu od oko 57 hektara. Iako sitan, tajna koju krije za neke je i danas najveći misterij. Nalazi se u kanadskom zaljevu Mahone u Novoj Škotskoj

Foto: Planet Earth
1 komentara

Marty i Rick Lagina, Amerikanci iz Kingsforda u Michiganu, postali su opsjednuti pričom o blagu na Oak Islandu nakon što su još 1965. godine kao dječaci u Readers Digestu pročitali članak o iskopima i istraživanju obitelji Restall.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ovogodišnja zadaća je ispitati nekoliko novih mogućnosti koje nisu na popisu. Močvara, jama s novcem, cijev 10-X. Vrijeme je da dobijemo odgovore na neka pitanja. Idemo na dno cijevi jednom zauvijek - odlučili su.

Da bi stigli na dno cijevi 10-X, Marty i Rick su se odlučili za odvažan i potencijalno opasan plan. Poslat će ronioca na dubinu od 55 metara, a zatim još 13 metara kroz usku rupu široku 68 centimetara do onoga za što njihovo istraživanje kaže da bi mogla biti ogromna prostorija s blagom

POGLEDAJTE VIDEO:

Međutim, prvo moraju raščistiti desetljeća hrđavih cijevi, uključujući i jako korodiranu uzlaznu cijev. Cijev je prvotno stavljena da bi iz okna ispumpavala vodu, a možda i dragocjene predmete. 

Međutim, ona sada predstavlja opasnu prepreku svakome tko pokuša zaroniti. Da bi uklonili uzlaznu cijev, braća moraju sići više od deset metara kroz možda nestabilni, 2.5 metara široki dio rupe. 

 Emisiju 'The Curse of the Oak Island' premijerno gledajte na kanalu Planet Earth u 20:50.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message