Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Patrik treba pomoć: Dignut ću kredit da bi moj sin mogao čuti

Patrik Miljanović (12) iz Križevaca boluje od rijetkoga genetskog poremećaja. Nedavno je operacijom dobio uho, a implantat za sluh košta 78.000 kuna i nije na listi HZZO-a....

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

[video: 1197861 / ]

Tvoja snaga je u tome da nikad ne odustaješ od sebe, poruka je s dresa njegova omiljenog reprezentativca Marija Mandžukića, koje se drži i prema kojoj živi neustrašivi Patrik Miljanović (12) iz Križevaca.

Život ga od rođenja nije mazio.

Boluje od Treacher-Collinsova sindroma, rijetkoga genetskog poremećaja radi kojeg se kosti lubanje i lica ne mogu u potpunosti razviti. Unatoč svemu, nije tužan i ne odustaje, nego je naučio da je sreća u malim stvarima i da treba biti zahvalan na onome što ima. O njegovoj hrabroj i teškoj borbi pisali smo nebrojeno puta, a ovih dana Patrik je posebno sretan jer je nedavno dobio - uho.

Kako bi dobio taj maleni, čudesni organ, ovaj nevjerojatni mališan morao je proći dvije teške operacije, jednu u veljači i drugu u rujnu. Ipak, njegovoj borbi tu ni približno nije kraj. Naime, kako bi mu uho bilo u funkciji i kako bi njime napokon čuo, Patriku treba skupi implantat za sluh.

On stoji oko 78.000 kuna i nije na listi ortopedskih pomagala HZZO-a. Njegova majka Jelena učinit će što god je potrebno kako bi sinu i to omogućila.

- Jako sam žalosna da se za zdravlje moramo boriti rukama i nogama. Nikad nisam ništa tražila pa tako neću ni ovaj put jer će to predugo trajati. Stoga sam spremna podignuti kredit i jesti crni kruh kako bih sinu kupila implantat Bonebridge ili Baha. Prvi stoji 78.000, a drugi 56.000 kuna, i to za jednu stranu - kaže njegova majka Jelena Mašek.

U vijestima pogledajte i ove priče:

- Samouhljeb Jozinović kupio penthouse od 120 kvadrata

- Tajčin sin: 'Nikad te nećemo zaboraviti, tata!'

Message