Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Petru (14) se ispunio san: Već krenuo kući pa upoznao Luku

Jedan od heroja jučerašnjeg dočeka “vatrenih” bio je Petar Brcković (14). Dječak s Downovim sindromom iz Velike Gorice popeo se na pozornicu na Trgu bana Josipa Jelačića i u zagrljaju Luke Modrića ispisao povijest

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

- Luka Modrić, ja te jako volim. Dođi k meni na pivu. Daj meni dres - rekao je Petar kroz šalu.

Od ushićenja što je zagrlio najdražeg igrača jedva je zaspao, a zbog dočeka srebrnih dečki uzbuđenje se nije smirilo ni jučer. Pero nas je dočekao u Modrićevu dresu, a ogrnuo se kockastim šalom za koji nije sigurno je li mu ga poklonio Ivan Perišić ili Mario Mandžukić.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

- Mi smo stajali kraj Petrinjske ulice. Petar od tamo nije ništa nije vidio. Cijelo vrijeme je svima pričao i govorio: ‘Ja hoću Luku Modrića’. Mislio je da Luka samo njega čeka. Da će njih dvojica imati susret jedan na jedan. Rekao sam mu: ‘Petre, ne ide ti to tako. Mi smo tu gdje jesmo i ne možemo ići bliže’ – započinje priču Perin tata Mladen Brcković. Kako su “vatrene” na Trgu čekali od 14 sati po najvećem suncu, tata Mladen je u 20 sati s Petrom planirao poći kući. No Perinu želju i vapaje da vidi svojeg heroja uslišila je nekolicina navijača iz Zagreba. U gomili su stajali kraj njega i čuli ga kako priča o Luki.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

- Rekli su mi: ‘On hoće vidjeti Luku Modrića i sad će ga i vidjeti’. Uzeli su ga za ruku i odnijeli. Mi smo se prije toga s njima družili četiri sata. Dijelili smo si čokolade i piće. Tako smo se lijepo prihvatili. Ali naravno da to nismo očekivali - rekao je Mladen, koji se nije ni snašao u trenutku kad su navijači Peru primili za ruku. Brzo je nazvao kćeri i rekao da mu se Pero iskrao. - Za deset minuta stigla je poruka od prijatelja: ‘Čestitam Petru’. Ja sam se pitao: ‘Pa na čemu’. Tad mi je poslao fotografiju Pere i Luke Modrića - rekao je Mladen. Starije sestre Paula i Klara “ludjele” su od brige gdje im je brat. Zvale su mamu Jasnu, koja je kod kuće pratila prijenos dočeka.

- Nazvala me Paula i rekla da ne znaju gdje je Pero. A ja njoj kažem da ga gledam na televiziji! Ona mi govori: ‘Mama, je l'’ se ti zezaš’. Tek kad su dobile fotografije shvatile su da se ne šalim – rekla je Jasna.

U trenutku kad su pucale petarde i palile se baklje, Pero je sigurno koračao prema pozornici.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

- Mogu reći da smo to od njega i očekivali. On je uvijek tako otvoren i sprijatelji se sa svima - rekla je Paula. U kući obitelji Brcković zidovi su oblijepljeni s barem pet slika zagrljaja Pere i Luke. Mama Jasna kaže kako je u šoku jer sina već tri godine sluša kako je Luka njegov prijatelj s kojim će se susresti.

- Njemu je Modrić sve. Sad mu se ostvario najveći san. Mi svaku večer imamo svoju molitvu. Nakon nje on uvijek poljubi Luku i kaže mu: ‘Luka, vidimo se’. To nam je ritual svake večeri. Nismo ni sanjali da će na ovako povijesnu večer naš Pero biti s njim – zaključila je mama Jasna.

Message