Obavijesti

Video

Komentari 15

Pljačkaš s porukom: Odlazio je u akciju tatinim automobilom

Pljačkaš s porukom: Odlazio je u akciju tatinim automobilom
2

Pljačkaš 'kirurg': Dragan J. (47) ušetao bi u banku s kirurškom maskom te je odavao dojam da je bolestan. Tako je opljačkao tri poslovnice, a od dvije je odustao...

VIDEO

Samo mirno. Pištolj je uperen u tebe, pisalo je na papiriću koji je Dragan J. (47) predao djelatniku banke u Zagrebu. Maskiran kirurškom maskom u vrijeme kad haraju alergije isprva nije bio sumnjiv. Ipak, u tri takva prepada iz banaka je odnio 250.000 kuna.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:15

Kako neslužbeno doznajemo, policajci iz Novog Zagreba uhitili su ga u ponedjeljak popodne na njegovoj adresi u jednom prigradskom naselju. U kući su pronašli novac koji je oteo u tri pljačke banke. Pokušao ga je uzeti iz još jedne banke i poslovnice pošte, no nije uspio. Tijekom očevida su pronašli i torbicu u koju je trpao gotovinu te dvije trenirke u kojima je snimljen na nadzornim kamerama. Najveću pogrešku koju je napravio i tako istražiteljima olakšao posao je činjenica da je najmanje dva puta u pljačke išao automobilom koji je registriran na njegova oca. Nadzorne kamere su snimile vozilo u blizini banaka prije dvije pljačke te im je to bio jedan od najboljih tragova u istrazi. U svojoj razbojničkoj karijeri pljačkao je i prije, zbog čega mu se sudilo na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Iz tri banke odnio 250.000 kn: Pritvor za pljačkaša iz Zagreba
Iz tri banke odnio 250.000 kn: Pritvor za pljačkaša iz Zagreba

Prema izvješću kriminalističkog istraživanja, pljačkama se vratio 30. siječnja 2018. godine. Tada je probao orobiti poštu u Kupinečkom Kraljevcu. Iako živi relativno blizu, istražitelji ga tad nisu uspjeli uloviti. Bez plijena se odlučio na novi korak pa je tako dva tjedna poslije prijetio bankarima u Splitskoj banci u Stonskoj ulici u Zagrebu. Predali su mu 150.000 kuna pa je pobjegao. Isto je ponovio 14. svibnja, no na malo drukčiji način. Umjesto da je pričao, bankaru je predao papirić.

- Želim 200.000 kuna i imam pištolj - pisalo je u poruci. Dali su mu 36.000 kuna te je otišao. Zadnja dva prepada izveo je u ponedjeljak ujutro. Prvo je oko 8.20 ušao u Raiffeisen banku, predao papir s porukom i tražio novac. No tu ga je omeo zaštitar koji je rekao da je zvao policiju. Odustao je od nauma i odvezao se do Kent banke na Horvaćanskoj cesti. Tu je prijetio i uzeo 60.000 kuna. Isti dan na vrata su mu pokucali policajci te su ga, na zaprepaštenje njegovih roditelja, odveli u postaju. U srijedu je završio u istražnom zatvoru Remetinec.

Pljačkao s porukom na papiru: 'Riješio' tri banke, našli novac
Pljačkao s porukom na papiru: 'Riješio' tri banke, našli novac

- On vam je samotnjak. Tako se ponašao da nije izgledao sposoban ni reći bok. Hodao je mlitavo, kao da ima 70 godina - rekli su ljudi u mjestu u kojem živi.

U trenirci iz pljačke fotografirao se za društvene mreže

Djelatnici banaka, koji su u pljačkama bili uplašeni za svoje živote, predali su mu ukupno 250.000 u kunama i eurima. Iako je prijetio da ima pištolj, prema neslužbenim informacijama, istražitelji oružje nisu pronašli. Među zaplijenjenom odjećom našla se i crna trenirka s tri bijele pruge na svakom rukavu koju je nosio u razbojništvima. U njoj se fotografirao i na Facebooku pa ga je bilo lakše prepoznati. Dragan se prvo namjerio na poštu koja je jedva 750 metara od kuće u kojoj je živio.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija