Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prolaznici nisu mogli vjerovati: Izazivao bika s djetetom u ruci

Gotovo nevjerojatno zvuči, ali je istina. Matador se s djetetom u jednoj, a plaštem u drugoj ruci krenuo suočavati s opasnim bikom. Bespomoćno dijete nije imalo izbora oko ove akcije

14 komentara

Gledatelji su u nevjerici promatrali čovjeka koji je mahao ogrtačem ispred ove jake životinje i tako je provocirao. Ništa ne bi bilo u svemu tome čudno, da u rukama nije držao dijete. Sve se događalo na otoku Terceira, koji se nalazi u sklopu Azorskih otoka. 

Tourear com criança ao colo em tourada à corda nos Açores

No dia em que a abolição da tauromaquia foi chumbada no Parlamento português, a Basta teve conhecimento deste caso ocorrido ontem na Ilha Terceira - Açores, que já está a ser denunciado às autoridades competentes para que identifiquem a pessoa em causa e os promotores do evento. Uma violação grave da legislação que protege as crianças em Portugal e da Convenção dos Direitos da Criança que Portugal subscreveu. A violência da tauromaquia é uma mancha para os Açores e para o nosso país que, mais cedo ou mais tarde, terá que ser erradicada.

Objavljuje Plataforma Basta de Touradas u Petak, 6. srpnja 2018.

Snimka je nastala tijekom tradicionalnog festivala u selu Casa da Ribeira gdje je bik pušten na ulicu na dugom konopcu.

Posve bespomoćan, ovaj maleni dječak je bio u očevom naručju, dok se ovaj poigravao s bikom.

Udruga Basta, koja se zalaže za ukidanje borbi s bikovima, odmah je reagirala i prijavila oca portugalskoj komisiji za zaštitu djece i mladih.

Ovaj incident opisuju kao ‘situaciju potpune neodgovornosti i jasno kršenje zakona koji štite djecu u Portugalu, kao i kršenje Konvencije Ujedinjenih naroda o zaštiti djece’.

- Organi vlasti na Azorima moraju stražiti ovaj slučaj i doznati tko je ovaj otac, tvrde u udruzi Basta.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message