Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Robot za seks nije naivan, zna kako i kada jasno reći - 'ne'

Seks robot Samantha zna reći ‘ne’ kad ne želi intimne odnose s partnerom. Ova vještina je prezentirana začuđenim akademicima na jednom od vodećih znanstvenih skupova u Velikoj Britaniji

17 komentara

Novi robot za seks, u ovom slučaju je riječ o Samanthi, može odbiti partnera ukoliko nije raspoložena za vruće igrice. Ljubavni roboti su osmišljeni s inteligencijom tako da se mogu usprotiviti bilo kakvoj akciji ukoliko im ona u tom trenutku ne odgovara.

POGLEDAJTE VIDEO:Samantha ima senzore koji su skriveni ispod kože pa tako može reagirati na ljubav i naklonost poput živog bića. No, ona ima i revolucionaran elektronički mozak koji zna što joj je činiti u spavaćoj sobi. Samantha je stvorena s ciljem da zadovolji s rukama, bokovima i ostalim dijelovima tijela te licem koje podjeća na pjevačicu Jennifer Lopez.

Dizajnirana je da prede poput mačkice i šapuće nježne riječi - no samo ako je stimulirana na ispravan način.

Mikro-kompjuter unutar njezine plastične lubanje pamti prijašnje interakcije s njezinim ‘poslodavcem’ kako bi se unaprijedio njihov budući odnos. 

Samantha može funkcionirati na tri načina, ovisi za kojega se ‘poslodavac’ odluči. To su obiteljski, romantični i seksualni tip. Tu je uključen i ‘posebno zločesta’ opcija, ovisno o tome što imate na umu za navečer.

STRUČNJACI UPOZORILI: 'Seks roboti mogu širiti spolne bolesti i poticati na pedofiliju'

No, kupci koji misle da će dobiti seksualnu robinju će se možda iznenaditi činjenicom kako je Samantha programirana da ih ignorira ukoliko joj dosađuju svojom pažnjom i prohtjevima. Njezini senzori su dizajnirani i da detektiraju trenutak kad diranje postane preagresivno i bez poštovanja pa će se nakon toga pretvoriti samo u plastičnu lutku bez emocija. 

Samantha trenutno postoji kao prototip i očekuje se da će uskoro krenuti u masovnu proizvodnju s cijenom od oko 30 tisuća kuna. Izmislio ju je  španjolski znanstvenik dr. Sergi Santos i njegova supruga Maritsa Kissamitaki s kojom je u braku 16 godina. Par je odlučio dati Samanthi svijest o sebi, kao i mogućnost da može biti nepažljiva i iritantna jednako kao i šarmantna.

STEMI Hrvati lansirali novu generaciju robota: Reagiraju na škakljanje

Dr. Santos se pojavio prije panela o ovoj temi u centru Life Science Centre u Newcastleu, kako bi objasnio način na koji radi Samanthin moralni kod. No, demonstracija nije prošla najbolje zbog njegovog rivala, profesorice Kathleen Richardson, utemeljiteljice kampanje protiv seks robota. 

‘Razvijanje ovog proizvoda je samo nastavak pornografije i prostitucije te bacanje novca koji se može potrošiti na bolje stvari’, stav je ove profesorice.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message