Obavijesti

Video

Komentari 14

Sandi Cenov: 'Toše Proeski mi je bio top, Tifa idol, a Severina mi je i dalje najzgodnija pjevačica'

Sandi Cenov: 'Toše Proeski mi je bio top, Tifa idol, a Severina mi je i dalje najzgodnija pjevačica'
4

Pjevač Sandi Cenov odgovorio nam je na 24 pitanja i otkrio se o svojim glazbenim počecima, ljubavi prema motorima, ali i pjesmi koju je snimio za vrijeme korona karantene

VIDEO

Otišao sam na koncert Bijelog Dugmeta s Tifom i kad sam se vratio doma rekao sam mami: Ja hoću to!, objasnio nam je Sandi Cenov svoje pjevačke početke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Danas, ipak, ima više slobodnog vremena pa ga provodi i uz svoju drugu zanimaciju, utrke i motociklizam.

- Kada nisam na koncertu i kada imam slobodan vikend, obavezno odem na trke ili kao gledatelj ili kao natjecatelj… Stari prijatelj sam i s davnim pobjednikom Big Brothera, Sašom Tkalčevićem. Stalno smo se sretali zbog motora pa smo ‘usput’ snimili pjesmu 'Bajkerska' - kaže Sandi kojeg iz prošlosti prati nadimak 'Otrov za missice'.

- Ni sam ne znam kako mi je uspjelo osvajati missice. Pjesma ‘Žena budi mi ti’ je još uvijek tu, brak je propao, ali umjetnost je ostala - objašnjava Sandi kojeg smo potom morali pitati i koga smatra najzgodnijom hrvatskom pjevačicom.

- Ja si ne mogu pomoći, sa Severinom se znam od davnih dana, tako da ona. Pozdrav Seve! - izvukao se rođeni Opatijac.

Od njegovih početaka glazba je dobivala i nove izvođače i nove žanrove pa nas je zanimalo što Sandi misli o promjenama u glazbi od kraja prošlog stoljeća pa sve do danas.

- Glazba se jako promijenila i to na lošije. Zatvorili smo se u uske okvire. Mislim da smo se podijelili na dvije opcije, kao u politici, na preruralnu glazbu ili na preurbanu… nema sredine - kaže Sandi.

Najdraža suradnja u karijeri mu je s njegovim idolom Tifom s kojim je radio na pjesmi 'Svadba', a ispričao nam je i jednu anegdotu s legendarnim Sarajlijom.

- Tražili smo ga po Sarajevu po cijeli dan kada je bilo dogovoreno snimanje, ali to je normalno za njega. Na to sam bio spreman - rekao nam je kroz smiješak.

Razdoblje korone negativno je utjecalo na sve segmente društva pa tako i na glazbu te glazbenu industriju, ali Sandi je ipak pronašao način da bude produktivan.

- Prvo sam bio u depresiji i mislio sam da više nikad neću pjesmu napisati. Ipak, u meni se probudio neki prkos i napisao sam najveseliju pjesmu ikad, a to je ‘Naša mala tajna’ - zaključio je Sandi.

Sve Sandijeve odgovore na 24 pitanja pogledajte na YouTube kanalu 24sata.

Pokretanje videa...

Sandi Cenov: 'Toše Proeski mi je bio TOP, Tifa idol, a Seve mi je i dalje najzgodnija' | 24 pitanja 07:17
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt
VELIKI INTERVJU

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt

Daniela Trbović poznata je televizijska voditeljica na HRT-u. Otkrila je kako je to biti na televiziji u 60-ima i zašto se 's drugačijim metrom mjeri muška i ženska ljepota na televiziji'. Pogledajte u intervjuu

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno