Obavijesti

Video

Komentari 142

Šokirana žena skočila u Dunav za dječakom, a baka je vrištala

Baka, majka i dijete šetali su uz obalu Dunava u Vukovaru. Iz neutvrđenog razloga dječak se otklizao niz strmu zidanu obalu Dunava i završio u brzoj rijeci. Šokirana, za njim je skočila majka

VIDEO

U dijelu Vukovara nedaleko od Vodotornja, na obali Dunava, pronađeno je tijelo dječaka (4). Prema neslužbenim informacijama, u petak oko 12 sati na obalu Dunava, u dijelu koji je inače prteni put te nije službena i uređena šetnica uz rijeku, došli su žena s djetetom te jedna starija gospođa. Zajedno su tu boravili jedno vrijeme te se šetali uz rijeku. Iz još neutvrđenog razloga, u jednom je trenutku dječak pao niz rub, otklizao se niz strmu zidanu obalu Dunava i završio u brzoj rijeci. Šokirana je za njim odmah u rijeku skočila mlađa žena. Vjeruje se da je riječ o djetetovoj majci. Pokušavala je dostići dječaka, čija je glavica sve više nestajala ispod površine.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

02:55

Dunav je na tom dijelu gdje je dječak upao vrlo brz. Nažalost, majka nije uspjela dostići dijete jer se i ona utopila, odnosno nestala ispod površine vode.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sav je taj užas na obali gledala starija žena za koju policija pretpostavlja da je baka djeteta i majka nestale žene. Ona je vriskom i pozivanjem u pomoć dozvala ribiče koji su se nalazili stotinjak metara dalje te koji su pozvali policiju i pomoć jer u tom trenutku više nisu vidjeli ni jedno tijelo u Dunavu.


Tijelo nesretnog djeteta ubrzo je pronađeno dvjestotinjak metara dalje od mjesta gdje je upalo u vodu. Djelatnici Hitne medicinske pomoći, koji su također odmah stigli, pokušali su reanimirati nesretnog dječaka, no nažalost bez uspjeha. Dječak je odvezen u vukovarsku bolnicu na patologiju, gdje će biti obavljena obdukcija kako bi se barem djelomično uspjelo utvrditi kako je i zašto upao te se utopio u rijeci.

Stigli su na mjesto tragedije i vukovarski ronioci koji su, metar po metar, drzeći se za užad na obali, kako ih ne bi odnijela vodena struja, pretraživali uzak pojas korita Dunava uz obalu. Dunav su pretraživali i djelatnici Gorske službe spašavanja te policija u svojim plovilima. 

- Možemo potvrditi jedino da je pronađeno mrtvo tijelo četvorogodišnjeg djeteta te da tragamo za još jednim tijelom. Žena koja je očevidac događaja pod velikim je šokom i stresom te se od nje ne mogu trenutačno dobiti informacije koje bi značajno pomogle istrazi. Vjerujemo da se radi o jednoj obitelji, baki, majci i unuku, ali to još istražujemo - rekao je kratko glasnogovornik vukovarsko-srijemske PU Domagoj Džigumović.

Navodno je cijelo vrijeme u policiji baka ponavljala ‘moje drugo dijete’ tako da se ne zna što govori niti na koga misli. Potragu je otežavala jaka struja, ali i niz brodskih barži koje se nalaze na tome dijelu obale. Ondje se nalaze i nakupine granja tako da voda tijelo može odvući bilo gdje.

U Vukovaru su svi potreseni strašnom tragedijom. Prolaznici su  dolazili na obalu Dunava ne bi li ikako pomogli spasiocima u pronalasku tijela nestale žene.

Tragedije na Dunavu odnose živote

Inače, prije četiri godine majka (29) utopila se u Dunavu kraj Iloka spašavajući sina. U čamac u koji se ukrcalo devetero ljudi - tri bračna para s troje djece - naglo je počela ulaziti voda.

Pretpostavlja se da se pri izbacivanju vode i u panici koja je nastala čamac prevrnuo samo 15 metara od obale. Nažalost, prevrtanje je bilo kobno za majku (29). Šestogodišnjak je nestao pod površinom rijeke, a majka je navodno krenula za njim te joj je u toj strci pozlilo i srce joj je otkazalo. Suprug i prijatelj zaplivali su prema njoj i nestali. Svi su se sjurili u pomoć. Dječaka su pronašli nakon nekoliko minuta zakvačenog za grane na dnu rijeke. Njegov stariji brat (10) uspio je doplivati do obale.

Tragedija je i 2010. godine potresla Vukovar. Tad se dječak (10) igrao sa starijim bratom na splavi i pao u rijeku. Ronioci specijalne policije našli su ga mrtvog. Svemu je tad svjedočio Vlado Knezović, koji je bio na obali i čuo zapomaganje dječakova starijeg brata.

- Nisam znao što se točno dogodilo i pojurio sam što sam brže mogao. Nažalost, dječaka nismo mogli pronaći - priča Knezović. Prolaznici su rekli da je dječak nakon pada u vodu jednom na trenutak uspio izroniti, no nakon toga je potonuo. Tvrde i da je rijeka upravo na tom dijelu izrazito brza i puna virova te da je bila mala šansa da uspije isplivati bez nečije pomoći. Da je Dunav brza rijeka potvrdio je i iločki profesor tjelesnog Željko Sladetić.

- Samo zagazite metar u rijeku i imat ćete osjećaj da će vas Dunav odnijeti za sekundu - rekao je Sladetić

U VIDEO VIJESTIMA POGLEDAJTE I:

- Nova drama na suđenju: Mamić urlao na suca pa ga izbacili van

- Pas u zagrebačkom vrtiću pomaže djeci u razvoju

- Hrvati vs. Nijemci: Dajemo više novaca za lošiju hranu

- Pravi hrvatski muškarac voli prati suđe i ne brije pazuhe

- Najteža godina je iza Tajči: "Muž se oporavio i napokon je uz mene"

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

Striček Duško: 'Ponosno nosim tu titulu, to je figura koja je uzor djeci u najranijoj dobi'
MOJ PUT

Striček Duško: 'Ponosno nosim tu titulu, to je figura koja je uzor djeci u najranijoj dobi'

Duško Ilijević, poznatiji kao 'Striček Duško', ispričao nam je svoju priču. Kako je odlučio studirati predškolski odgoj te kako kombinira društvene mreže i posao, saznajte u videu

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković