Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Ovakve blindirane limuzine za političare platili ste 12 mil. kn

Kad bi Vlada sakupljala za automobile kao za djecu, da oni daju novca za aute koliko i građani doniraju, teško da bi sakupili za taj luksuz. MUP se opravdava da su automobili potrebni...

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

[video: 1198023 / ]

Za luksuzne automobile Vlada ne osniva poseban fond u koji trebaju donirati građani kao za bolesnu djecu. Za superluksuzne blindirane automobile, za razliku od djece, ima novca u proračunu.

Ministarstvo unutarnjih poslova platit će 12 milijuna kuna dva nova blindirana Mercedesa S600 Guard. Taj automobil je najluksuzniji i najsigurniji blindirani automobili na svijetu.

Kad bi Vlada sakupljala za automobile kao za djecu, da oni daju novca za aute koliko i građani doniraju, teško da bi sakupili za taj luksuz. MUP se opravdava da su automobili potrebni iako već imaju blindirane automobile jer će Hrvatska predsjedati Europskom unijom 2020. godine. A za to je potrebna najviša razina sigurnosti.

No niti Željko Cvrtila, kriminalist i stručnjak za sigurnost, niti bivši ravnatelj policije i ministar Ranko Ostojić ne smatraju da je trebalo kupiti takve zvijeri od auta. Pogotovo dok se i policajci krpaju s opremom, a nema novca za djecu.

Vozili smo te Mercedese: Kraljevi se voze kraljevski

Sjesti u jedan iz palete najluksuzniji Mercedesa, onih S klase, jedinstveni je doživljaj. Tu sam priliku imao proljetos u Zürichu i ne samo da sam sjeo u ta nevjerojatna vozila nego sam ih na svjetskoj premijeri imao prilike i provozati, piše naš novinar Zoran Majcan i nastavlja:

Nažalost, nisam upravljao S600 Maybach Pulmanom najvećim i najskupljim Mercedesom na svijetu, ali sam se u njega zaista "uvalio". Sjedala su najudobnija što možete zamisliti, stražnji je red dvostruki sa sjedalicama okrenuti nasuprot, a komfor kao i
prostranost je nevjerojatna. Te fotelje imaju naravno i ugrađene sklopove za masažu i to ne običnu nego onu termalnu, lumbalnog djela. Tu su i hladnjak, kao i bar za piće, LED zasloni, zavjese na zatamnjenim staklima i još tisuću čuda... Sve kako se "šika" za prijevoz superbogatih vlasnika.

Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard premijerno je predstavljen prošle godine u Ženevi, a njegova blindirana verzija koja teži čak 5,6 tona ove godine u Parizu. Automobil je oklopljen VR9 zaštitom za stakla i limariju, što znači da bez problema može prevesti putnike čak i pod rafalnom paljbom. Na ovom je modelu također primijenjena direktiva ERV 2010 što znači da je auto sposoban podnijeti eksploziju 15 kilograma TNT-a na svega dva metra od vozila.

Kao "obični smrtnik" upravljao sam modelima S560 L (469 KS) te S63 AMG (612 KS) i potjerao ih na ruti dugoj 250 kilometara. Upravljati njima je zaista jedinstveni doživljaj jer ovi golemi automobili gotovo da sami vozi. Opremljeni su svim najmodernijim aktivne i pasivne sigurnosti te trećim nivoom automotivne vožnje (gotovo da sami voze bez pomoći vozača što će u potpunosti omogućiti LEVEL4 koji će već u sljedećem S modelu predstaviti Mercedes). 

Model S600, najluksuzniji Mercedes pokreće V12 u verziji Maybach Pulman "tjeraju" 530 KS te 800 Nm okretnog momenta.

U vijestima pogledajte i ove priče:

- David Komšić bio je napušen kad je Kristinu izbo 88 puta

- Ivana (23) ispala iz 'Života na vagi': 'Nastavit ću skidati kilograme

Message