Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Stravično: Vlasnik vozio avion pretvoren u tempiranu bombu

Cory, vlasnik zrakoplova Merlin III iz 1980. godine, mora prijeći opasan put preko Pacifika. S obzirom da zrakoplov nema veliki rezerervoar Cory je morao angažirati mehaničare da mu ugrade pomoćni sustav za gorivo

Foto: 24sata Video
13 komentara

Merlin III turbopropelerski je avion kojeg je Cory kupio u Kaliforniji, a prodao u Australiji. Da bi bio isplaćen vlasnik Cory je morao prijeći opasan put preko Pacifika sve do australskog grada Sydney. Merlin nema velik rezervoar pa je pilot morao organizirati mehaničare koji će mu u kabinu ugraditi pomoćni sustav za gorivo što je pretvorilo avion u tempiranu bombu.

POGLEDAJTE VIDEO: Vlasnik se usudio krenuti na opasan put preko Pacifika kako bi prodao avion

Cory i njegov prijatelj Randy nisu ni krenuli, a već su naišli na hrpu problema. Zrakoplov je jednostavno pretežak, a ispred njih su zahtjevne planine i ako bilo što krene po zlu mogli bi se srušiti i poginuti. Piloti su bili spremni za pokret nakon što se magla podigla.

POGLEDAJTE VIDEO: Cory i Randy su ipak odlučiti sačekati da se razvedri prije nego uzlete

Gotovo 2000 kilometara od kalifornijske obale Cory i Randy se bliže polovici prve etape putovanja. Nailaze na nove probleme i razmišljaju o povratku. Dolaze do takozvane točke bez povratka: imaju dovoljno goriva da se vrate, ali ako nastave - nema nazad. Rade nove proračune prije nego konačno odluče što će napraviti.

POGLEDAJTE VIDEO: Merlinovi piloti su došli do točke bez povratka

Nakon prve etape od Kalifornije do Havaja ostalo im je goriva tek za jedan sat. Sljedeća je stanica Pago Pago u Američkoj Samoi. Nakon kratkog stajanja nastavljaju svoj put, ali ubrzo dolaze do intertropske konvergentne zone i hvataju ih opasne turbulencije. Zbog tih problema brže ostaju bez goriva i moraju kontaktirati pomoć.

POGLEDAJTE VIDEO: Randy i Cory sve brže i brže troše dragocijeno gorivo

Avion potresaju niske vibracije i izgleda kao da su ostali bez lijevog motora. Piloti su na minutu bili prestravljeni, ali su ubrzo shvatili da se samo pokvarila signalna lampica. Ubrzo su stigli na odredište sretni što su uspjeli završiti ovu burnu pustolovinu.

POGLEDAJTE VIDEO: Ubrzo poslije slijetanja Cory se nalazi sa zadovoljnim kupcem

Više ovakvih videa potražite na intheboxtv.info

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message