Obavijesti

Video

Komentari 249

Svećenik tvrdi: Egzorcizam nije kao na filmovima, a za kršćane nije prihvatljivo baviti se jogom

Svećenik tvrdi: Egzorcizam nije kao na filmovima, a za kršćane nije prihvatljivo baviti se jogom

On je svećenik influencer. Na Instagramu podučava ljude o vjeri, a za naš YouTube kanal je objasnio kako to izgleda egzorcizam, zašto se svećenici ne mogu baviti jogom...

VIDEO

Ispovijedati se ne može preko društvenih mreža, ali treba iskoristiti sve druge blagodati koje nam pružaju. Sa svojom subraćom iz samostana sam se aktivirao po tom pitanju. S ljudima možemo razgovarati i nekada im je puno lakše preko Instagramu pričati o nekom problemu ili na TikToku naučiti nešto novo, rekao nam je svećenik fra Ivan Lotar u serijalu ’10 bizarnih pitanja’ na YouTube kanalu 24sata.

POGLEDAJTE VIDEO:

24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJA donosi vam odgovore na čudna, zanimljiva, bizarna i često postavljana pitanja. Na bizarna pitanja vezana uz njihovu struku, odgovarat će kuhar, ginekolog, estetski kirurg, bodybuilder a u ovoj epizodi, to je učinio svećenik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ivan Lotar sa zagrebačkog Svetog Duha je i influencer. Na svom TikTok profilu nastoji educirati ljude po pitanju vjere, a isto radi i na Instagramu. Otvorio je profil ‘askfrapriest’ gdje su se brojni pratitelji obraćaju za savjete. 

Ovoga puta, pred našim kamerama govorio je o egzorcizmu, jogi i vjeri.

- Svećenici se ne mogu baviti jogom, ali mogu se baviti tjelovježbom koja nije nužno vezana uz neku drugu religiju. Uvijek postoji opasnost miješanja povezivog i nepovezivog zato ne vidim potrebu za jogom, ali za kršćanina, pogotovo za svećenika, to nije prihvatljivo - objasnio je fra Lotar.

Ispričao nam je kako često obraća pažnju na suvremene filove i glazbu jer smatra da su oni odraz društva u kojem se nalazimo. Smatra da ne može raditi s mladima, ako ne zna što oni slušaju, gledaju i čime se bave.

Fra Lotar se dotaknuo i egzorcizma. Pojasnio nam je da postoje svećenici koji su obučeniji za vršenje egzorcizma te oni dobiju mandat od biskupa da se bave time. U Hrvatskoj je to organizirano tako da svećenici surađuju s psihijatrima.

- Ne gledam filmove o egzorcizmu jer smatram da u mnogočemu egzorcizam prikazuju previše dramatičnim. Da bi neku bio opsjednut u onom pravom smislu riječi, znam reći da se stvarno treba potruditi da bi bio opsjednut, stvarno treba duboko zaglibiti - objasnio je Lotar.

Dodao je kako je prisustvovao egzorcizmu te da to iskustvo nije bilo ugodno, ali smatra da je to važno za svakog svećenika, makar se ne bavili time. Kaže da je taj proces trajao par mjeseci, no on nije prisustvovao svakom slučaju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Svećenik o jogi, EGZORCIZMU, društvenim mrežama i brakovima | 10 BIZARNIH PITANJA 07:26

- Neki ljudi u svemu vide đavla, ali treba biti racionalan - zaključio je fra Ivan Lotar.

Cijeli video pogledajte na YouTube kanalu 24sata. Svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na našoj Videoteci, našim TikTok, Instagram i Facebook profilima, na 24sata.hr te na službenom YouTube kanalu 24sata.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 249
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang