Obavijesti

Video

Komentari 139

Tajne razvoda Todorić: Martini figa - vilu i dvorac neće dobiti!

Ante Todorić, stariji sin Ivice Todorića, kojeg također istražuju u slučaju Agrokor, u vlasništvu ima vrijedne nekretnine i nije pod blokadom. No one najvrednije dobio je na dar od oca, a takva imovina ne ulazi u bračnu stečevinu

VIDEO

Nakon što je njegova supruga Martina Todorić nedavno zatražila razvod braka, javnost je odmah počela nagađati da je to samo “pravni manevar” kako bi se spasilo što se god može od imovine prije nego što sve blokira odvjetništvo. No čini se da bi Martina mogla ostati “kratkih rukava”.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

03:06

Podsjetimo, Martina je 24. listopada na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu predala zahtjev za sporazumnim razvodom braka. To nam je potvrdila i njezina odvjetnica Tereza Tea Krešić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No tim se postupkom samo rješavaju pitanja vezana uz brak i djecu, a o podjeli imovine pokreće se poseban postupak, u kojem se utvrđuje što je među supružnicima bračna stečevina.

- Bračna stečevina je sva imovina koju su bračni ili izvanbračni supružnici stekli radom tijekom zajedničkog života. Ona se dijeli na pola bez obzira na to tko je koliko stekao. Ono što je netko stekao prije zajedničkog života, darovnim ugovorom ili nasljeđivanjem ne ulazi u podjelu - objasnila nam je odvjetnica Dafinka Večerina.

Prema podacima iz zemljišnih knjiga, od 2013. do 2015. godine Ivica Todorić je sinovima i kćeri prepisao svakome po četvrtinu Kulmerovih dvora u zagrebačkim Šestinama. Gazdinu četvrtinu blokiralo je tužiteljstvo. Početkom 2014. godine Gazda je sinu darovao i vilu na križanju ulica Pantovčak i Zelengaj u Zagrebu, u kojoj su Todorići živjeli prije preseljenja u Kulmerove dvore. Sastoji se od dva stana, jedan ima pet soba i površine je 207 četvornih metara te ima garažu, a drugi je u potkrovlju i ima 100 četvornih metara. Ante u svom posjedu ima i klijet u Moslavini, u mjestašcu pored Kutine. Uz kuću su i vinogradi, a zemljište s kućom prostire se na više od 4000 kvadrata.

Ni Kulmerovi dvori ni vila na Pantovčaku nisu bračna stečevina i ne bi trebali ulaziti u podjelu imovine. Čak i da ih Ante daruje supruzi od koje se razvodi, pitanje je bi li tim “pravnim manevrom” izbjegao eventualnu blokadu imovine.

- Blokada imovine donosi se rješenjem suca istrage na zahtjev odvjetništva. Čak i ako osoba koja je pod istragom prije podnošenja rješenja prenese imovinu na nekog drugog, odvjetništvo može tražiti poništenje ugovora te vraćanje imovine prethodnom vlasniku - kaže odvjetnik Milko Križanović.

U VIDEO VIJESTIMA POGLEDAJTE I:

- Vladek je u bolnici pripremao koncert i nove projekte

- Severina, je l' može fotka? Usred ročišta pozirala s obožavateljima

- Šibenik pod okriljem noći pljačkaši su plinom digli u zrak bankomat

- Testirali smo lampione: Cijena ne znači puno, neki nisu gorjeli ni 12 sati

- Građani se boje da će uvođenjem eura cijene rasti, a plaće ostati iste

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 139
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje