Obavijesti

Video

Komentari 17

Vatrogasac: 'Plaće su prosječne, panika je najgori neprijatelj...'

Vatrogasac: 'Plaće su prosječne, panika je najgori neprijatelj...'
2

Vatrogasac Valentino Špehar otkrio nam je kako izgleda odlazaka na intervencije, kakve sve pozive dobivaju i kako se snalaze u mraku. Pokazao je i koliko se brzo može spremiti za odlazak na teren

VIDEO

U dimu ne možemo vidjeti apsolutno ništa. Spusti se oblak dima na masku. Počinje nas stiskati temperatura i ne vidimo prst ispred nosa i sve što radimo je na opip ruku i nogu, rekao nam je vatrogasac Valentino Špehar u serijalu '10 bizarnih pitanja' za YouTube kanal 24sata.

POGLEDAJTE VIDEO:

24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJA donosi vam odgovore na čudna, zanimljiva, bizarna i često postavljana pitanja. Na bizarna pitanja vezana uz njihovu struku, odgovarat će vizažistica, ginekolog, estetski kirurg, a u ovoj epizodi, to je učinio vatrogasac.

S obzirom na to da u svakome trenutku moraju biti spremni za intervenciju, vatrogasci se kada nemaju poziva, u vatrogasnom domu pripremaju, a za zabavu igraju i stolni tenis. Kako kaže Valentino, i svoju su prehranu prilagodili poslu i napornom radu.

- Spremamo hranu da nam ne bude teška u želucu pa i ako stigne poziv za intervenciju netom nakon ručka, nije nam ga teško odraditi - objasnio je Valentino. Objašnjava kako ga kod njegovog posla najviše smetaju vozači u prometu koji ignoriraju vatrogasno vozilo. 

Psihijatar: Zbog čestog gledanja filmova za odrasle, Hrvati često imaju jako nerealna očekivanja
Psihijatar: Zbog čestog gledanja filmova za odrasle, Hrvati često imaju  jako nerealna očekivanja

Valentino kaže da je najveći neprijatelj vatrogasca - panika. Upravo se toga kroz treninge i pripreme nastoje riješiti kako bi smireno mogli pristupiti intervencijama. Kako kaže, to je najvažniji dio treninga, a vježbe obavljaju sa zatvorenim očima (crnom vrećom preko maske) kako bi simulirali stvarne situacije. No, osim ozbiljnih poziva i intervencija, dobivaju i one neozbiljne.

- U mom vatrogasnom domu nismo imali poziv na djevojačke večeri, no vjerujem da drugi jesu i da su se tome čak i odazvali. Vatrogastvo je vjerojatno jedno od najsexy zanimanja - zaključio je Valentino.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Vatrogasac: 'Ovo je jedno od najsexy zanimanja' | 10 BIZARNIH PITANJA 07:36

Na koja je još pitanja vatrogasac odgovorio pogledajte na YouTube kanalu 24sata. Svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na našim Facebook, Instagram i TikTok profilima, na 24sata.hr te na YouTube kanalu 24sata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'
TKO JE KRIV?

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'

Nova epizoda Tko je kriv? govori o nesigurnim vožnjama po centru grada, što zbog rasporeda zgrada, ali i reklama, te kako se voziti u slučaju da koristite traktor...

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu