Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Veliki video dosje: Tajna smrti Francuskinje Anne u Hrvatskoj

TRAGOM NESTALE FRANCUSKINJE Zašto je Anne, kako i s kim došla na napuštenu cestu u Tržiću Tounjskom te odakle joj udarac na glavi, istražitelji će s obzirom da imaju samo kostur, teško odgonetnuti...

Video: 24sata Video

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Anne Cecile Pinel nestala je tijekom 2013. godine na glazbenom festivalu Memento Demento. Početkom ove godine pronađene su kosti za koje su istražitelji sumnjali da bi mogle biti njezine, a nakon DNK analize je i potvrđeno da se radi o nesretnoj 23-godišnjakinji. Prvotna potraga za njome nije dala rezultate obzirom da je područje na kojem je pronađena bilo označeno kao minsko polje.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

To je i povuklo pitanja brojnih istražitelja, ali i njezinih roditelja i prijatelja, oko toga što bi ona samoinicijativno tamo radila. Sumnjalo se u to da je ubijena obzirom da je umrla od ozlijede glave. Hrvatska obdukcija pokazala je kako je smrt bila nesreća, no njezini roditelji zahtijevali su obdukciju u Francuskoj.

Zbog vrlo malog broja tragova koji su se mogli i prikupiti nakon što je tijelo tri godine bilo na otvorenom, tijelo Anne Cecile napokon je sahranjeno.

Oko 200 ljudi došlo je na posljednji ispraćaj Anne Cecile koji se održao u petak prijepodne u selu blizu Albervillea. Njezina obitelj izrazila je želju za ceremoniju na kojoj mogu prisustvovati svi koji su bili uključeni u potragu za njome kada je 2013. godine nestala u Hrvatskoj tijekom glazbenog festivala.

- Anne Cecile se vratila kući. To je olakšanje, ali borba nije gotova. Svi želimo znati istinu i nećemo odustati dok ju ne saznamo. Još uvijek imamo dovoljno energije za to, kao i sva naša obitelj i rodbina. Prošlo je tri i pol godine otkako ju tražimo, ali garantiramo vam da ćemo nastaviti potragu za istinom - napisala je majka u pismu.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu još istražuje kako je ozljedu zadobila, odnosno još uvijek su otvorene obje opcije, da je pala i udarila glavom ili da ju je netko udario, odnosno da je njezina smrt posljedica kaznenog djela. Djevojka je navodno imala prijelom na donjem dijelu lubanje kraj sljepoočnice. Takve ozljede “ispod oboda šešira” obično se viđaju kod žrtava ozlijeđenih u padu. Roditelji i obitelj Anne-Cecile skloniji su drugoj verziji, odnosno sumnjaju da je sitna, krhka djevojka, koja je zbog problema sa sluhom nosila slušni aparatić u oba uha, bila žrtvom kaznenog djela.

Pitanje je hoće li okolnosti ikad biti do kraja rasvijetljene budući da su istražitelji na mjestu pronalaska kostiju nakon više od tri i pol godine što je tijelo bilo na otvorenom, pronašli vrlo malo tragova.

Message