Video

Komentari 1

Vrtićanci objasnili koliko koštaju mobiteli i tko ih smije imati: 'Ja mislim da je oko 100 kn jedan'

Vrtićanci objasnili koliko koštaju mobiteli i tko ih smije imati: 'Ja mislim da je oko 100 kn jedan'

Tko o čemu, klinci o tehnologiji! U novoj epizodi zabavnog serijala 'Nikaći' na JoomBoosu vrtićanci su ovoga puta s influencericom Nikom Pavičić raspravljali o mobitelima, tehnologiji i društvenim mrežama

Tko sve smije imati mobitel? Koliko košta mobitel? Što je to TikTok, a tko koristi Facebook? Sve su ovo pitanja koja je u novoj epizodi 'Nikaća' Nika Pavičić postavila klincima iz vrtića 'Dječji koraci'. Naravno da su oni opet imali najbolje odgovore na njih.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Mama i tata i starije seke smiju imati mobitel, ja ga još nemam - zaključila je jedna djevojčica. Neki njezini prijatelji su se pohvalili da ipak imaju mobitele već sad, a na njima se uglavnom igraju ili gledaju crtiće.

- Ja imam tatin stari mobitel koji mi je dao kad je sebi kupio novi - rekao je jedan dječak.  A za što se sve može koristiti mobitel, bilo je Nikino sljedeće pitanje.

- Možemo gledati nešto na Facebooku i Instagramu, možemo čitati, možemo igrati igrice, zvati nekoga na poziv i slati male sličice - simpatični su odgovori klinaca. No, koliko onda košta jedan mobitel ako ga skoro svi odrasli imaju? Malo ili puno?

- Pa ja mislim da košta 100 kuna - zaključila je jedna vrtićanka. Drugi su procijenili da bi cijena mogla biti oko 10 do 13 kuna, a jedna je djevojčica samo rekla da vjerojatno košta "dosta..."

Od poziva im se više sviđaju poruke, a kad su došli na temu društvenih mreža, tu su se klinci bome raspričali. Neki su društvene mreže povezali s igricama, drugi su odmah spomenuli Facebook, Instagram i slike koje se ondje objavljuju, a najviše im se ipak sviđa TikTok.

- Na TikToku možemo nešto gledati što neki ljudi rade i onda se to naplaćuje - rekla je jedna djevojčica. Druga je rekla da se ondje najčešće pleše i snimaju neki zabavni glazbeni videi. Nakon toga su neki klinci Niki otkrili čak i svoje šifre koje koriste na mobitelima, a kad ih je pitala u kojim se situacijama ne smije koristiti mobitel, mišljenja su im bila različita. 

Pogledajte što su joj još sve otkrili i zabavite se uz još jednu epizodu preslatkih 'Nikaća' na JoomBoos YouTube kanalu.