Video

Komentari 1

Zagrebački solisti: 'Sviramo u Oktogonu skladbe posvećene zimi na najkraći dan u godini'

Zagrebački solisti: 'Sviramo u Oktogonu skladbe posvećene zimi na najkraći dan u godini'

Prijenos koncerta Zagrebačkih solista iz prolaza Oktogon, moći ćete pratiti na YouTube kanalu 24sata i Facebook stranicama 24sata i Turističke zajednice grada Zagreba s početkom u 13 sati

Ovo je četvrti koncert u sklopu 'Zagrebačkih glazbenih doba'. Imali smo i dosta adventskih koncerata, a bili su posebni po tome što je na svakom nastupio jedan mladi glazbeni laureat s nekog od međunarodnih glazbenih natjecanja, rekli su nam 'Zagrebački solisti' koji će u utorak ponovno nastupiti.

POGLEDAJTE NASTUPU ZAGREBAČKIH SOLISTA:

S početkom u 13 sati, u prolazu Oktogon u centru grada, izvest će skladbe posvećene zimi, a pronaći će se tu i božićne pjesme. Simbolično, na najkraći dan u godini, zimski solsticij nastupit će pred publikom u Zagrebu, a koncert ćete moći pratiti i na YouTube kanalu 24sata i Facebook stranicama 24sata i Turističke zajednice grada Zagreba.

- Do sada još nismo nastupali u prolazu Oktogon. Odabir lokacije je takav zbog toga što su to stari instrumenti koji se ne smiju izlagati ekstremnim hladnoćama, a i htjeli smo neki prostor koji je posjećen. Oktogon se pokazao kao logičan izbor, pojasnili su nam 'Zagrebački solisti'.

Osim brojnih nastupa tijekom ovog božićnog razdoblja, Solisti su već dogovorili brojne nastupe za iduću godinu. 

- Imamo dogovorene turneje. Odlazimo u Tursku, Novi Sad, Belgiju, u pregovorima smo za turneju u Čileu, naravno imamo i koncerata na velikim hrvatskim festivalima - rekli su.

Ovo je samo jedan u nizu koncerata u sklopu Adventa u Zagrebu. Održali su se brojni koncerti, a neke od njih, poput koncerata Matije Cveka, Marka Tolje, Mise na španjolskom, mogli ste pratiti i na YouTube kanalu 24sata te Facebook stranicama 24sata i Turističke zajednice grada Zagreba.

Tema ovogodišnjeg Adventa je hrvatska baština kroz igračke, a svi posjetitelji će moći uživati u više od 120 koncerata, programa za djecu i izložba na više od 15 uređenih lokacija.

Koncert 'Zagrebačkih solista' također možete pratiti na YouTube kanalu 24sata i Facebook stranicama 24sata i Turističke zajednice grada Zagreba s početkom u 13 sati.

Ne zaboravite ni u ovo vrijeme paziti na sebe i druge. Prilikom posjeta Adventu pridržavajte se propisanih epidemioloških mjera i ostanite zdravi i veseli.