Obavijesti

Video

Komentari 1

Zagrebački solisti: 'Sviramo u Oktogonu skladbe posvećene zimi na najkraći dan u godini'

Zagrebački solisti: 'Sviramo u Oktogonu skladbe posvećene zimi na najkraći dan u godini'

Prijenos koncerta Zagrebačkih solista iz prolaza Oktogon, moći ćete pratiti na YouTube kanalu 24sata i Facebook stranicama 24sata i Turističke zajednice grada Zagreba s početkom u 13 sati

VIDEO

Ovo je četvrti koncert u sklopu 'Zagrebačkih glazbenih doba'. Imali smo i dosta adventskih koncerata, a bili su posebni po tome što je na svakom nastupio jedan mladi glazbeni laureat s nekog od međunarodnih glazbenih natjecanja, rekli su nam 'Zagrebački solisti' koji će u utorak ponovno nastupiti.

POGLEDAJTE NASTUPU ZAGREBAČKIH SOLISTA:

S početkom u 13 sati, u prolazu Oktogon u centru grada, izvest će skladbe posvećene zimi, a pronaći će se tu i božićne pjesme. Simbolično, na najkraći dan u godini, zimski solsticij nastupit će pred publikom u Zagrebu, a koncert ćete moći pratiti i na YouTube kanalu 24sata i Facebook stranicama 24sata i Turističke zajednice grada Zagreba.

- Do sada još nismo nastupali u prolazu Oktogon. Odabir lokacije je takav zbog toga što su to stari instrumenti koji se ne smiju izlagati ekstremnim hladnoćama, a i htjeli smo neki prostor koji je posjećen. Oktogon se pokazao kao logičan izbor, pojasnili su nam 'Zagrebački solisti'.

Pokretanje videa...

Koncert Zagrebačkih solista 29:31

Osim brojnih nastupa tijekom ovog božićnog razdoblja, Solisti su već dogovorili brojne nastupe za iduću godinu. 

- Imamo dogovorene turneje. Odlazimo u Tursku, Novi Sad, Belgiju, u pregovorima smo za turneju u Čileu, naravno imamo i koncerata na velikim hrvatskim festivalima - rekli su.

Ovo je samo jedan u nizu koncerata u sklopu Adventa u Zagrebu. Održali su se brojni koncerti, a neke od njih, poput koncerata Matije Cveka, Marka Tolje, Mise na španjolskom, mogli ste pratiti i na YouTube kanalu 24sata te Facebook stranicama 24sata i Turističke zajednice grada Zagreba.

Tema ovogodišnjeg Adventa je hrvatska baština kroz igračke, a svi posjetitelji će moći uživati u više od 120 koncerata, programa za djecu i izložba na više od 15 uređenih lokacija.

Koncert 'Zagrebačkih solista' također možete pratiti na YouTube kanalu 24sata i Facebook stranicama 24sata i Turističke zajednice grada Zagreba s početkom u 13 sati.

Ne zaboravite ni u ovo vrijeme paziti na sebe i druge. Prilikom posjeta Adventu pridržavajte se propisanih epidemioloških mjera i ostanite zdravi i veseli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Reper Corona koji će nastupiti u Areni Zagreb: 'Ovo će biti jedan od najvećih nastupa u karijeri'
24 PITANJA

Reper Corona koji će nastupiti u Areni Zagreb: 'Ovo će biti jedan od najvećih nastupa u karijeri'

Reper Corona otkrio nam je kako je njegova suradnja s Rimskim bazirana prvenstvu i da uskoro izbacuju zajednički album. Otkrio nam je i detalje o privatnom i poslovnom životu. Pogledajte 24 pitanja na YT kanalu 24sata

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin