Obavijesti

Topli dani nas tjeraju na boravak vani, ali gdje sjesti?

Topli dani nas tjeraju na boravak vani, ali gdje sjesti?
9

Topli dani nakon preduge zime nagnali su nas da boravimo vani. Bilo u vrtu, na terasi ili balkončiću na osmom katu, osjećaj je isti. Svježi zrak, sunce, doručak i kava s obitelji ili prijateljima

Piknike sa dekicama, termosicama i aluminijskim posudama smo već zaboravili, čak nam je i metalni stolac oronulog restorana neudoban, a rasklopivi stolci i rubički tronošci pravo mučenje. Izbor namještaja za eksterijer, tzv. vrtnog namještaja, je golem. Proizvodi se svagdje u svijetu, a materijali, oblici, boje su neiscrpno područje, svaki dan sve veće i veće. Prvenstvena razlika je u materijalu od kojeg se proizvodi.

Donedavno metalni namještaj, koji se prestaje proizvoditi, prvenstveno zbog težine a i težeg održavanja postaje aluminijski. On je neusporedivo lakši, ne zahtijeva skoro nikakvo održavanje a otporan je na sve vremenske uvjete. U kombinaciji s pletenim dijelovima ili drvom, prvenstveno egzotičnim, je vrlo moderan, trajan, ne preskup i vrlo dobar izbor.

Drveni namještaj, pritom se misli na stolove, stolce, polunaslonjače i klupe, te ostali pribor iz dalekih istočnih zemalja od tikovine i drugih egzotičnih vrsta drveta, koja podnose atmosferilije uz neznatno i jeftino održavanje uljima. Izbor je velik, uvoznici razni, cijene više nego prihvatljive s tim da ovise prvenstveno o kvaliteti drveta. Tikovina, od koje se između ostalog izrađuju brodske palube ima mnogo podvrsta, kao i naziva, te nije loše provjeriti deklaraciju uvoznika. Slično je i s bambusom. Ostali drveni namještaj, uglavnom domaće proizvodnje, odnosi se prvenstveno na klupe i stolove od masivne hrastovine, obrađivane i tretirane za boravak vani, uglavnom za ugostiteljske objekte a rjeđe za kućnu uporabu.

Na kraju pleteni namještaj. Započelo je s pletenom ispunom sjedala i naslona plastificiranim užetom, a završilo na stotinama i stotinama tvornica i modela najraznovrsnijeg namještaja kojeg se kod nas krivo naziva „namještaj od ratana“, budući da se naziv odnosi na samo segment proizvodnje sa specifičnom vrstom pletiva. Ovakav namještaj se proizvodi od Dalekog istoka do vrhunskih njemačkih tvornica. Razlike su velike, kako u materijalu tako i u kvaliteti izrade. Obratite pozornost na svaki detalj. Je li potkonstrukcija nehrđajuća, da li je pletivo čvrsto, hoće li izdržati kako sunce tako i zimu ukoliko ostane vani, koliko ga je teško održavati, da li ga je lako popraviti od oštećenja, te da li je siguran za vas i vašu djecu.

Nešto morate kupiti. Užitak ležanja u sjeni ogromnog suncobrana, na ugodnoj ležaljci s knjigom i pićem u ruci, bilo na terasi, vrtu ili balkonu nemjerljiv je s grbljenjem pred televizorom u zatvorenoj sobi sa spuštenim roletama. Izađite van. Bilo kamo.

Ponudu možete pronaći u Centru namještaja Solidum na Jankomiru z Zagrebu, Škorpikova 11, gdje je preko 60 trgovina namještajem, dekorima, rasvjetom i pratećom opremom, svaki dan od ponedjeljka do subote 9 – 21 h. Osigurane su brojne pogodnosti za posjetitelje, akcije, pokloni a posebno su atraktivne vikend akcije uz popuste do 50%. Prijavite se na solidum newsletter i saznajte na vrijeme sve novitete i posebne ponude. Više na www.solidum.hr

Ako vas zanimaju novosti glede ponude Soliduma možete se prijaviti za dobivanje newslettera ovdje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao