Obavijesti

Zaigraj ljubavne igre na festivalu “Hrvatska vinska priča“

Zaigraj ljubavne igre na festivalu “Hrvatska vinska priča“
7

Pozivamo sve zaljubljene parove da provedu Valentinovo igrajući ljubavne igre u sklopu jedinstvenog festivala ljubavi i vina “Hrvatska vinska priča“ 14. i 15. veljače te osvoje nagrade!

“Hrvatska vinska priča“ dvodnevni je novopokrenuti festival ljubavi i vina koji će 14. i 15. veljače 2014. na Trgu bana Jelačića po prvi puta okupiti hrvatske vinare uz predstavljanje vinskih cesta i promoviranje vinskog turizma u Hrvatskoj, a koji objedinjuje proizvodnju i prodaju vina s turizmom.

Uz središnji program u šatoru na Trgu bana Jelačića, bogat program manifestacije održavat će se na još dvije lokacije – u Hrvatskoj kući „Materina priča“ i u hotelu Dubrovnik. U Hrvatskoj kući „Materina priča“ organizira se posebni ljubavni game show pod pokroviteljstvom 24sata u kojem će moći sudjelovati 24 osobe, odnosno 12 zaljubljenih parova koje izvlačimo na temelju prijava putem obrasca ispod članka. Njima će se pridružiti poznate osobe, prijatelji i kumovi koji će im pomoći u degustacijama vina. Svima je nakon obilnog kušanja vina osiguran taxi prijevoz za siguran povratak kućama. Organizatori su pripremili i poklon pakete najboljih hrvatskih vinara za sve sudionike, kao i poseban izlet 15. veljače u sklopu kojeg će obići Vinsku cestu Grada Zagreba i Zelinsku vinsku cestu (Zagrebačka županija) i uživati u eno i gastro ponudi. Pobjednički par očekuje i posebna nagrada - romantični  vikend za dvoje!

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić inicijator je festivala „Hrvatske vinske priče“ koja, uz gospodarski, ima i kulturni te turistički značaj.

Manifestaciju organizira Udruga Vinska cesta grada Zagreba, a povezat će se s već poznatim projektom SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ. Organizatori “Hrvatske vinske priče” priliku za hrvatska vina vide u posebnosti i prepoznatljivosti te u povezivanju lokalne gastronomije, vina i turizma u cjeloviti i jedinstveni turistički proizvod.

Ulaz je besplatan za sve građane koji će tijekom dva dana održavanja festivala „Hrvatska vinska cesta“ na 600 m² izložbeno-prodajnog prostora na Trgu bana Jelačića upoznati osamdest prepoznatljivih i uspješnih vinara iz cijele Hrvatske i kušati njihova vina.

Manifestaciji se pridružilo i Udruženje vinarstva koje djeluje pri HGK s brandom hrvatskih vina „Vina Croatia – Vina Mosaica“, s prepoznatljivim i reprezentativnim vinarima iz četiri regije: Slavonija i Hrvatsko Podunavlje, Dalmacija, Istra i Bregovita Hrvatska.

U Hrvatskoj kući „Materina priča“ (Preradovićeva 31), udruga WoW (Women on Wine) koja okuplja jake ženske snage vinarstva i objedinjuje enologinje, sommelierke i žene ljubiteljice vina, građanima će ponuditi nekoliko zanimljivih radionica. Posjetitelji će u sklopu radionica naučiti koja se pravila poštuju pri sljubljivanju vina i hrane te kušati zanimljive okuse prilikom sparivanja „božanskog  napitka“ kojim se vino smatra još od davnina, uz sir, čokoladu i tradicionalne hrvatske delicije.

Festival ljubavi i vina „Hrvatska vinska priča“ trebao bi prerasti u tradicionalnu manifestaciju, a ovogodišnje premijerno izdanje festivala okupit će velik broj zainteresiranih predstavnika medija iz svih krajeva hrvatske te susjednih država koji će u sklopu festivala imati priliku obići vinske ceste Zagrebačke županije i Grada Zagreba.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio
VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina