Obavijesti

Zlatne poluge nisu samo za bogataše

Zlatne poluge nisu samo za bogataše
1

Svaki mudar pojedinac bez obzira na financijski status trebao bi barem dio svoje imovine pohraniti u zlato. Otkrivamo vam načine kako to učiniti i zlatne poluge će biti dostupne i Vama

Kada govorimo o zlatnim polugama, obično pomislimo na velike zlatne "cigle" od deset i više kilograma koje bogati pojedinci pohranjuju u trezorima.

No, na tržištu postoji i cijela lepeza malih poluga veličina 1 gram, 2 grama, 5 grama, 10 grama, 20 grama... One služe za pohranu manjih količina novca u plemenite kovine. Zlato na taj način postaje dostupno širokom krugu ulagača. Svaki mudar pojedinac trebao bi barem dio svoje imovine pohraniti u zlato. Kliknite ovdje i provjerite zašto. 

Cijena najmanje zlatne poluge mase 1 grama na domaćem se tržištu kreće između 400 i 450 kuna, što je dostupno i pojedincima manjih financijskih mogućnosti.

Prilikom kupnje zlatnih poluga, treba imati na umu dva važna pravila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvo pravilo: kupujte isključivo zlatne poluge renomiranih svjetskih proizvođača investicijskog zlata, i to kod provjerenih brokera fizičkim zlatom i srebrom. Više o tome možete pročitati ovdje

Drugo pravilo: cijena grama čistog zlata povoljnija je u većim polugama. Primjerice, gram zlata u polugi od 10 grama jeftiniji je od grama zlata u polugi od 5 grama, a gram zlata u polugi od 20 grama skuplji je nego u polugi od 50 grama. Troškovi proizvodnje, naime, smanjuju se s veličinom poluge.

Najviše za svoj novac

Stoga, ako se odlučite za kupnju investicijskog zlata, razmislite o kupnji što veće poluge koju vam financijske mogućnosti dopuštaju. Na taj ćete način dobiti najviše zlata za svoj novac.

Ipak, manje poluge imaju neke važne prednosti. Ako, primjerice, dio svojeg zlata želite pretvoriti natrag u papirnati novac, lakše će vam biti prodati malu polugu. Zbog toga se velika većina kupaca investicijskog zlata odlučuje za kupnju kombinacije velikih i malih poluga.

Osim poluga, na tržištu investicijskim zlatom mogu se kupiti i zlatne kovanice. One su osobito atraktivne za male ulagače. Cijena grama čistog zlata u malim kovanicama nerijetko je niža od cijene grama čistog zlata u malim polugama. Raspitajte se o mogućnosti kupnje zlatnih poluga i zlatnih kovanica kod vodećeg regionalnog trgovca fizičkim polugama i kovanicama od plemenitih kovina, tvrtke Tetragram projekt d.o.o. iz Zagreba.

Na internetskim stranicama www.plemenit.hr i www.tetragram.hr možete pronaći više informacija o karakteristikama investicijskih proizvoda i mogućnostima kupnje. Nazovite telefone 01/236-5857 ili 098-209-236 i doznajte kako započeti unosno ulaganje u tradicionalne vrijednosti.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag