Znanstvenici u Australiji pivu su dodali elektrolite i tako povećali njegova svojstva rehidracije organizma. To znači da bi uskoro moglo biti i manje pivskih mamurluka
Dodali elektrolite i izumili pivo od kojeg neće biti mamurluka
Čaša hladnog piva jedna je od boljih stvari koje mogu utažiti žeđ na vruće ljetne dane, a zahvaljujući radu australskih znanstvenika, taj će gušt biti još bolji.
Znanstvenici sa sveučilišta Griffith otkrili su da je moguće znatno povećati hidrirajuća svojstva piva, bez da naškode okusu. Dodavanjem elektrolita, koji se obično nalaze u napitcima za sportaše te blagim smanjenjem količine alkohola, otkrili su da pivo može osvježiti još i više.
U svom istraživanju modificirali su dva piva koja se mogu normalno kupiti u dućanima, jedno obično i jedno light.
Novo pivo potom su dali volonterima koji su se ranije izmorili vježbajući, a profesor Ben Desbrow kaže kako je light pivo imalo najbolju razinu hidracije, piše Sydney Morning Herald.
- Od četiri piva, naše dorađeno light pivo najbolje je zadržano u tijelu, što znači da je najbolje rehidriralo ispitanike - kaže Desbrow. Nova piva otvaraju put za druge proizvođače da razviju piva uz koja će tijelo teže dehidrirati, te će se izbjeći zla posljedica, mamurluk.