Instant kava u kombinaciji s dimljenom crvenom paprikom, smeđim šećerom i ljutim začinima predstavlja sjajnu kombinaciju za mariniranje mesa prije pečenja
Sastavni dio pripreme mesa za roštilj podrazumijeva kvalitetnu marinadu, a britanski chef otkriva kako će za to najbolje poslužiti majoneza koja će apsorbirati masnoće i ulja te meso učiniti ukusnijim
Piletina će biti odlična marinirate li je u ulju, limunovu soku, luku, soli, papru, crvenoj paprici i peršinu, a u hladnjaku je čuvajte barem četiri sata. Ribu je dovoljno posoliti i popapriti
Za ukusna i sočna pečena rebarca je bitno marinirati meso par sati prije pečenja. Senf, med i ostali sastojci marinade će utjecati na sočno meso i hrskavu koricu
Iako većina nas ovaj sastojak koristi kao umak, uz pomoć majoneze vaša će piletina s roštilja postati kremasta, pikantna i nježna. Trik je, naravno, u marinadi koju ćete, sigurni smo, koristiti i za svaki sljedeći roštilj
Za sočno meso, osim što je bitna kvalitetna namirnica, također su bitni i kontrola vatre te znanje do koje razine peći koji komad mesa. Sol je ključan sastojak jer omekšava meso
Dosadilo vam je stalno iznova raditi isti recept za piletinu? Bez brige, isti recept može svakoga dana biti drugačiji ako koristite pileće marinade. Ovo su ideje kako to učiniti uz svega nekoliko osnovnih sastojaka
Uz dobru kombinaciju začina i bijelo meso može postati vrhunsko jelo bogato okusima. Prava kombinacija kiselina, ulja i začina svako jelo može pretvoriti u nevjerojatan zalogaj
U svemu treba imati mjere pa tako i kod mariniranja mesa. Pripazite na okuse i ne kombinirajte sastojke koji bi zajedno mogli biti recept za katastrofalnu marinadu
Nema tko ne voli ražnjiće, a kako biste bili sigurni da će vam dobro ispasti vodite računa o veličini komada i o čvrstoći povrća. Za morske plodove možete koristiti i dva štapića
Rusi jedva dočekaju sunčane dane kako bi se s obitelji i prijateljima mogli okupiti oko roštilja i pojesti nešto fino. Marinade za meso su im izuzetno važne pa tome pridaju veliku pažnju
Slavonsku ekipu za Chill&Grill činio je tek jedan 'lega', svi drugi bili su iz gradova u okolici Osijeka. Čim su čuli da su bifteci, ćevapi i pljeske besplatni, a piva ima na pretek, stali su u red za prijavak na party...
Za sreću je ponekad sasvim dovoljan miris piletine koja se peče s češnjakom, lukom i začinskim biljem, kaže brazilska kulinarska zvijezda Cynthia Presser koja uživa u pripremi jednostavnih ali slasnih jela
Piletinu režite na komade jednake debljine, one tanje pecite na rubovima roštilja, gdje je temperatura manja, nemojte soliti previše ni začiniti meso prerano, savjetuje chefica Clare de Boer
Recept za aromatičnu mrkvu koja je hrskava kao slanina, a koji je nedavno objavljen na TikToku izazvao je dosta komentara, a oni koji su ga isprobali kažu da je riječ o odličnoj zamjeni za grickalice
Donosimo vam super recepte koji su jednostavni i može ih napraviti baš svatko. Isprobajte marinirane goveđe odreske, mirisni file, ramstek sa sirom...
Roštilj je jedan od najboljih načina za ispeći pileće meso. Zato ako želite da vam ono ispadne savršeno svaki put, isprobajte ove savjete i iznenadit ćete se okusom svaki put iznova
Iskoristite sunčano vrijeme, okupite obitelj i 'bacite' na roštilj pokoju ribu. Otkrivamo vam načine kako da se ne zalijepe, a da okus bude bolji nego kod klasične pripreme
Sezona je roštiljanja i mnogi od nas jedva čekaju vikende da bace nešto mesa i povrća na žar. Kako bi naše nepce uvijek uživalo u najboljem roštilju, poneki savjet dao nam je "grill majstor" Tomislav Špiček
Dok se odresci peku, ne probadajte ih vilicom jer će izaći sokovi. No kako bi bili što ukusniji, marinirajte ih u ulju, bijelom octu, bijelom vinu, češnjaku, vegeti, papru, šećeru, origanu i majčinoj dušici
Iskoristi svoj Oranž