Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
5 komentara

'Špek' od mrkve? Isprobajte recept, ne odbacujte na prvu!

Recept za aromatičnu mrkvu koja je hrskava kao slanina, a koji je nedavno objavljen na TikToku izazvao je dosta komentara, a oni koji su ga isprobali kažu da je riječ o odličnoj zamjeni za grickalice

Foto: schreesnhoot
5 komentara

Zanima vas ova tema? pročitajte onda i ovaj članak:Mitovi ili istine? Jabuka na dan čuva srce, mrkva za vid

Nožić za povrće, mrkva ili celer, te javorov sirup, luk  i češnjak u prahu, te malo dimljene paprike i papra, dovoljni su da napravite finu hrskavu - 'slaninu'. Naravno, neće mrkva postati slanina, niti imati baš taj okus, ali ćete dobiti vrlo ukusan hrskavi zalogaj koji odlično može zamijeniti grickalice ispred TV-a, kaže suradnica Business Insidera Janaki Jitchotvisut. 

POGLEDAJTE VIDEO:TOP 5 namirnica protiv alergija

Ona je nedavno isprobala recept za hrskavu mrkvu koji je na TikToku objavila Tabitha Brown (@iamtabithabrown) demonstriravši u kratkom video prilogu kako pripremiti ukusan čips od mrkve.

Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka koje sigurno imate doma, te malo vremena, a recept je vrlo jednostavan, kaže. 

Fotolia | Autor: Fotolia Foto: Fotolia

Prvo sve suhe sastojke, odnosno začine, pomiješajte u jednoj zdjeli. Nema uputa o količini, pa ćete recept vjerojatno morati isprobati nekoliko puta dok ne dođete do kombinacije koja vam je najukusnija. Dodajte začinima malo ulja i sve dobro promiješajte.

Potom ogulite mrkvu i narežite je na tanke kriške po duljini. Dobro je koristiti ravnu posudu za marinadu, u koju ćete moći rasporediti mrkvu tako da se cijele kriške natope. Koristite četkicu kojom ćete začine dodatno razmazati po kriškama mrkve da se rasporede ravnomjerno. Ako ju samo promiješate vilicom, možda ih nećete dobro rasporediti.

Marinirajte po nekoliko kriški, bolje nego sve odjednom, jer je marinadu tako lakše rasporediti. Zatim ostavite mrkvu da odstoji nekoliko minuta, pa ju pecite, odnosno sušite. 

Foto: Schreenshoot

Naime, možete ju peći u dodatku za fritezu za prženje na zrak ili u štednjaku. Bitno je postići temperaturu od oko 180 stupnjeva, te ostaviti da se peče oko pet minuta. Tada provjerite mrkvu i procijenite koliko bi još trebala ostati na vatri da bi postala hrskava.

SVE NA JEDNOM MJESTU Super savjeti: Evo kako se sadi salata, mrkva, tikvica, korabica

Janaki kaže da su njoj trebale još dvije minute. Imajte na umu da mrkvu ne biste smjeli nagurati, nego rasporediti, tako da se sve kriške podjednako osuše.   

- I evo mog prekrasnog tanjura hrskave 'mrkve-slanine - kaže Janaki. Kaže kako savršeno miriše i savršeno je hrskava, pa bi ovaj recept uvijek rado ponovila. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli We Live to Eat (@welivetoeateu)

- Naravno da nema baš okus slanine, no ovo može biti odlična grickalica za vrijeme koje provodite ispred TV-a, pogotovo za one koji baš ne vole povrće, pa ne znate kako ih nagovoriti da ga jedu - kaže. 

Zanima vas ova tema? pročitajte onda i ovaj članak: Češnjak i brokula vrijedniji su sirovi, mrkva i rajčica kuhane

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message