Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Jednostavne i jeftine marinade pretvorit će meso u poslasticu

Jednostavne i jeftine marinade pretvorit će  meso u poslasticu

Uz dobru kombinaciju začina i bijelo meso može postati vrhunsko jelo bogato okusima. Prava kombinacija kiselina, ulja i začina svako jelo može pretvoriti u nevjerojatan zalogaj

Marinade za roštilj pripremaju se od kiselina (ocat ili limunov sok), ulja (maslinovo, biljno) i začina, ovisno o jelu koje se priprema. Kiseline čine meso mekšim, ulja čuvaju izvorni okus, a začini ga dodatno obogaćuju.

Pikantna marinada od naranče

Sastojci: žlica ribane narančine kore, 2 žlice svježeg narančina soka, žlica koncentrata rajčice, žlica čilija u prahu, 1/2 žličice sušenog origana, 1/2 žličice soli, 1/2 žličice papra, nasjeckani peršin

Priprema: U velikoj zdjeli pomiješajte sve sastojke pa u marinadu dodajte pola kile bijelog mesa bez kosti ili kilu s kostima. Pokrijte folijom i ostavite u hladnjaku četiri sata.

Marinada od crnog vina

Sastojci: 3 žlice crnog vina ili crnoga vinskog octa, 3 žlice biljnog ulja, 4 zgnječena režnja češnjaka, žlica dijonskog senfa, 2 usitnjena lovorova lista, 1/2 žličice soli, 1/2 žličice papra

Priprema: U velikoj zdjeli pomiješajte sve sastojke te dodajte pola kile piletine bez kosti ili kilu s kostima. Pokrijte folijom i ostavite u hladnjaku četiri sata.

Zapečena piletina s rižom kao alternativa dosadnom rižotu
Zapečena piletina s rižom kao alternativa dosadnom rižotu

Marokanska marinada

Sastojci: 3 žlice maslinova ulja, 2 žlice mljevenoga kima, 2 žlice mljevene paprike, 2 žlice šećera, 2 žlice svježeg limunova soka, 2 mljevena režnja češnjaka, 1/2 žličice soli, 1/2 žličice papra, 1/4 žličice cimeta

Priprema: Pomiješajte sve sastojke. Pola kile piletine bez kosti ili 750 g s kostima marinirajte s 1/3 šalice marinade. Prekrijte folijom i ostavite u hladnjaku od 4 do 12 sati. Ova je marinada dobra i za ribu, ali nju nemojte marinirati dulje od pola sata.

Karipska marinada

Sastojci: 2 žličice sušene majčine dušice, 2 žličice soli, 2 žličice papra, 2 žličice češnjaka u prahu, žličica cimeta, žličica mljevenoga korijandra, žličica mljevenog đumbira, 3/4 žličice kajenskog papra, 1/2 žličice mljevenoga muškatnog oraščića

Priprema: Pomiješajte sve sastojke. Na pola kile piletine bez kosti ili na 700 g s kostima utrljajte dvije žlice smjese. Ostavite je na sobnoj temperaturi 15 min prije pripreme ili prekrijte folijom i ostavite u hladnjaku najviše 24 sata. Gotovu piletinu prelijte limunovim sokom.

Trikovi kako omekšati junetinu: Da postane mekana 'kao duša'
Trikovi kako omekšati junetinu: Da postane mekana 'kao duša'

Tangy

Pomiješajte po 2 žlice jabučnog octa, jabučnog soka i biljnog ulja, po žličicu majčine dušice i senfa te po 1/2 žličice soli i papra. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3
Kristijan Iličić: Na Maliju sam ležao 50 sati pokriven u jednom čamcu, skrivao se od terorista
EKSKLUZIVAN INTERVJU ZA 24SATA

Kristijan Iličić: Na Maliju sam ležao 50 sati pokriven u jednom čamcu, skrivao se od terorista

Poznati travel influencer prvi je Hrvat koji je proputovao svih 197. država svijeta. Šri Lanka mu je bila posljednja na listi, otkriva nam u koju se zemlju ne bi vraćao, koja mu je najdraža, ali i kako je sve krenulo