Kolumne

Komentari 0

Za nedjeljni doručak iz snova: Savršene američke palačinke

Za nedjeljni doručak iz snova: Savršene američke palačinke

Za one koji ne znaju - razlika između “naših” i “njihovih” palačinki je u gustoći tijesta i u prašku za pecivo koji se doda da bi se napuhale.

S američkim palačinkama uvijek ista epizoda.

– Kaj su to palačinke?
– Da, američke.
– Debele su.
– (Nisi, ni ti mršav.) I slatke!
– Koja je razlika od onih običnih?
– U debljini.
– Daj, ozbiljno?!
– U prašku za pecivo, od njega su male i debele.
– A imaš neku posebnu tavu za to?
– Ne, ista kao i za obične.
– A ne razliju se?
– Smjesa je ful gusta.
– A kak’ se to jede?
– Rukama!

Za one koji ne znaju- razlika između “naših” i “njihov” palačinki je u gustoći tijesta i u prašku za pecivo koji se doda da bi se napuhale. Tijesto je takve gustoće da se na tavi jako malo razlije pa zadržavaju lijepu kružnu formu malog formata. I zato su debele i jako slatke. Tipično američki. 

Guglajući u potrazi za receptom naišla sam na hrpu koji su bili isti, ali različiti. U svakome je bilo brašno, mlijeko, jaja, prašak za pecivo i malo soli, a po želji se može dodati ulje, rastopljeni maslac, šećer, med, rum, vanilija i sl. S nadjevom se poigrajte- čokolada, šumsko voće, pekmezi ili originalni javorov sirup, s nijednim nećete pogriješiti.

Američke palačinke najbolje idu uz neku dobru američku seriju. Ja sam ih počela peći nakon što sam otpočela gledanje prve četiri sezone Breaking bad pa su me mamile sa stola Waltera Whitea. Ili sa stola u seriji The Leftovers, iako me tamo malo više mamio Justin Theroux. Nda. Ako trebate preporuku za seriju- pitajte, zasad vam je tu recept. Navali narode!

Sastojci:

Postupak:

U tavu (ovisno o veličini) može stati i više od jedne palačinke ovisno o promjeru koji želite (7-10cm).

Izvorni recept pročitajte ovdje

O autorici: 

Moje ime je Ana, po danu sam anonimna arhitektica (AA), a po noći čitam o superjunacima. Godina imam dovoljno, ali ljudi i dalje misle kako sam premlada da radim super kolače. Osim na blogu, pratiti me možete i na Facebooku ili Instagramu