Obavijesti

Kolumne

Top 5 suludo ukusnih stvari bez kojih ne odlazite s Adventa

Top 5 suludo ukusnih stvari  bez kojih ne  odlazite s Adventa
1

Kao što vjerojatno možete i pretpostaviti, božićno vrijeme nam je jedno od najdražih u godini. Ne zbog činjenice da je Božić, već zbog sve te odlične hrane koja se nalazi nadohvat ruke gdje god se okrenuli.

VIDEO

Kao što smo već pisali u našem Slasnom vodiču kroz Advent u Zagrebu, količina kućica, šatora, pultova i šankova je tolika da je praktički nemoguće probati sve. ALI, potrudili smo se da probamo i pojedemo što više od toga što se nudi i izabrali smo 5 jela koja morate probati na ovogdišnjem zagrebačkom Adventu. 

Mundoaka - Šiš kobas

Kada jedan od najhvaljenijih zagrebačkih restorana otvori svoju kućicu znate da će bit dobro. Umjesto tradicionalne kobasice Mundoaka servira svoju verziju - Siš kobas u toplom pecivu s dodacima po vašem izboru. Mi smo poslušali savjet grill majstora i uzeli od svega pomalo, od harissa umaka, sira, colesaw salate i bućinih sjemenki. Šiš kobas će vas koštati 35 kuna, ali u usporedbi s nekim ostalim stvarima koje smo probali vjerojatno vrijedi i puno više. Mundoaku možete naći na Platou Gradec. 

Potato house - Soljanka

 

Jedina juha koja je ušla u naših top 5. Odlična mješavina govedine, dimljenih rebaraca, maslina, kapara i krastavaca. Savršena ako ste na rubu smrzavanja jer će vas ugrijat u trenu. Potato House pronađite na Novom adventu, ispred Muzeja suvremene umjetnosti, a Soljanka košta 24 kune. 

Aztec - Pulled pork buritto

Tko god da je odlučio zamotati pulled pork (trganu svinjetinu) u tortilju je genijalac. Kućica koja nudi burrito vjerojatno nije baš prvi izbor na bilo kojem božićnom sajmu, a možda bi baš trebala biti. Prefina svinjetina, riža, grah, salsa i posebna mješavina začina uredno zapakirani kako bi ostali topli dok jedete na hladnoći. Ovaj paketić (ali zasitan paketić) zadovoljstva možete naći u kućici Aztec u Kurelčevoj i Tomićevoj. Cijena je 38 kuna. 

Cantina - Porchetta

Talijanska kuhinja daleko je od samo pizze i tjestenine što je pokazao i restoran Cantina u svojoj kućici u Martićevoj ulici.Otkoštili su odojak, marinirali ga u mediteranskim začinima, a potom zamotali u štrucu i pekli punih 6 sati kako bi vam ga servirali u toplom i ukusnom pecivu s domaćim umakom i ljubičastim kupusom. Porchetta vas možda neće impresionirati veličinom, ali zato zasigurno hoće okusom. Cijena je 30 kuna.

Brko & Brko - Texas style bacon ciabatta

 

Discover our top 5 ridiculously delicious things you must try at #AdventZagreb! Link in bio 🌮

A photo posted by Zagreb Food Stories (@zagrebfoodstories) on

Naš ultimativni favorit, definitivno. Velikodušna količina prženog špeka, zapečeni grah i pozamašna količina sira servirani su u toploj ciabatti, jednom od najboljih “peciva” koje smo probali. Brko & Brko nalaze se na Zrinjevcu, a ovaj poprilično veliki komad sreće platit ćete 38 kuna.

Jeste li već probali neke od naših prijedloga? Koji su vaši favoriti?

Izvorni tekst pročitajte ovdje
 

O autorima:


Mi smo Ana-Marija i Anton i autori smo bloga ZagrebFoodStories. Pišemo o novim i starim, dobrim i ne tako dobrim mjestima za jesti u Zagrebu. Ana-Marija posebno voli sve što sadrži čokoladu, a Antonova slaba točka je dobro preprženi špek. Osim na blogu, naše pohvale i gunđanja možete pratiti na Facebooku Instagramu.



 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode