Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'U sjeni zla' savršen je gotički krimi roman za ovu jesen...

'U sjeni zla' novi je roman britanske spisateljice Sharon Bolton, koja inače ovih dana gostuje u Zagrebu u sklopu sajma Interliber, otvorenog u utorak. "U sjeni zla" je inače njezin četvrti roman preveden na hrvatski

Autor Đurđica.Sarjanović

Kako sama autorica ističe, lik Florence Lovelady kompleksna je ličnost koja se tijekom čitave knjige bori sa svakodnevnim problemima, ne bi li nakon čak 30 godina karijere potpuno promijenila stav koji je imala na početku. Naime, trideset godina prije radnje koja se odvija u knjizi Florence je uhitila Larryja Glassbrooka koji je potom osuđen za nekoliko ubojstava tinejdžera.

Sve njegove žrtve bile su zakopane u mrtvačkim kovčezima koja je izrađivao upravo sam Larry. Uz svaku žrtvu nalazile su se i glinene figurice koje su skrivale motive koje Florence u početku nije u potpunosti shvaćala. Larry je priznao zločine te je otišao u zatvor na čak 30 godina, a slučaj je vrlo brzo riješen obzirom na njegovu kompleksnost. Trideset godina kasnije Florence je u potpuno drugom životnom razdoblju, nadređena je u londonskom Metropolitan policeu te je od nesigurne detektivke s početka zaista daleko dogurala. Saznaje da je Larry preminuo te odlazi na njegov sprovod, ne sluteći uopće što to donosi sa sobom.

Nakon što se vratila na mjesto događaja, Florence pronalazi glinenu figuricu jednaku onima koje je nalazila u slučaju Larryja Glassbrooka, no ta figurica nalikuje njoj samoj. Počinje se pitati da li je prije toliko godina pogriješila i strpala u zatvor pogrešnog čovjeka, a nakon što se ponovno krenu događati jednake slučajnosti kao prije toliko godina, sve više je uvjerena kako to nisu samo puke slučajnosti. Kroz knjigu nam spisateljica daje potpunu sliku lika Florence te čega je sve strah u životu. Bitan faktor u svemu je i njezin sin, za kojeg nije više sigurna kako bi ga zaštitila. Kriminalistički roman s dozom gotike savršeno je jesensko štivo, a srećom, možete ga ugrabiti i na ovogodišnjem Interliberu. Osim toga, Sharon Bolton 13. studenog na Interliberu potpisuje knjige, stoga tople preporuke svima koji je žele upoznati i saznati više o Florence, ali i ostalim njezinim likovima iz knjiga.

Komentiraj, znaš da želiš
Message