Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Vruće vam je? Neka vam to bude najveći problem u životu'

Vruće je, ha? Dok vam znoj curi sa tijela kao da ste pod slabašnom pipom, vjerujte mi, to je zakon. Neki ljudi se ne mogu znojiti i zadržavaju tu tekućinu u sebi i sve su veći i veći.

Autor Anđa Marić / andjamaric.com

Neki, kao ja, od topline imaju maglu u glavi i osjećaj kao da su im instalacije pokvarene i konkretno, živčani impulsi do udova stižu sa zakašnjenjem. U prijevodu, vučem se kao marioneta koju vodi pijani lutkar. Desna noga ima 670 kg, što je radosna vijest, prije samo dva mjeseca imala sam osjećaj da je teža od tone, tako da… Ako vam je samo jako vruće, to je ok.

Zašto je tako čudno da početak kolovoza nosi ovakve vrućine? Isto je bilo i prošle, a pogotovo pretprošle godine, a vjerujem i svake, od pamtivjeka. Ako vam baka kaže da nikad nije bilo tako neizdrživo vruće, znajte da je baka sada stara i da joj je sve puno teže. I meni je bilo super kad sam bila mlađa i zdrava.

Ja sam odrasla kada auti nisu imali klime, nije bilo autocesta, do moje bake u Hercegovini je bio makadam zadnjih 30 km kojim se vozilo 30 na sat. Preživjeli smo, bilo nam je super, nismo znali za bolje.

Vruće je. Stvarno? U 8. mjesecu? Ma, daj! Danas sam bila na pedijatriji u Vinogradskoj, na događaju/igraonici za djecu pacijente. Kada je doktorica imala kratak govor o svojim pacijentićima koji nisu na moru, rijeci i ne igraju se u svom dvorištu i stanu, srce mi se malo steglo. A ipak su vedri i nasmijani. Izrađivali smo morske životinje od plastelina i razgovarali. Neki su tamo već mjesecima. Sami, bez mame, tate, ikoga. Mali Dinko me pitao hoću li još doći? Pozvala sam ga na predstavljanje knjige kad ozdravi. Na to je rekao: “Ah, to vam neće biti nikad. Ja imam dijabetes.”

 

@jumpingclayhrvatska i Afra u Pedijatriji u Vinogradskoj

A post shared by andjamarics (@andjamarics) on

Tko mu je to rekao? Ima li Dinko podršku svojih roditelja? Možda ima, ali su povjerovali da ima neizlječivu bolest a možda ga rijetko posjećuju. I znate kaj? I tamo u igraonici je uz upaljenu klimu bilo jako vruće. Toliko, da mi se jako vrtjelo u glavi nakon sat vremena. I znate što još?

Njihove sobe nemaju klimu. E, tamo je vruće. Ne tebi, koja se možeš otuširati svakih pola sata ako ti dođe. Ni tebi koji i u autu imaš klimu.

Nakon bolnice, sjela sam na pivo. Hladno, točeno. Ah, koji gušt. Da nije ovako vruće, ne bi bio. Čovjek za susjednim stolom pripovjeda svoje ljetovanje. Dubrovnik – užas. Gužva, vrućina. Split nije više što je nekad bio. Brač – ok, ali previše purgera. Autocesta - koma. Itd. Sjetila sam se djece u bolnicama bez klime. Vruće vam je? Neka vam to bude najveći problem koji imate.


Anđu Marić pratiti možete i na njenom blogu. 

Ostali Anđini tekstovi za BlogBuster:


O BlogBusteru:


'Ispričaj svoju priču.' To je otprilike moto BlogBustera, nove platforme na kojoj Styria, vodeća medijska kompanija u Hrvatskoj, okuplja najzanimljivije domaće autore, blogere i komentatore, ali i sve one koje će iz vedra neba 'puknuti' inspiracija pa će poželjeli svoje iskustvo podijeliti na mreži s rekordnih milijun i pol jedinstvenih korisnika mjesečno. Ukoliko ste jedan od njih javite nam se na mail blogbuster@styria.hr, a pratiti nas možete i na Facebooku.

Message