Obavijesti

News

Komentari 222

Pala Cessna: Spasioci su došli do ozlijeđenih i nosili ih 1,5 km

Pala Cessna: Spasioci su došli do ozlijeđenih i nosili ih 1,5 km
7

Oko 14 sati tragači su uspjeli pronaći pilota i još jednu osobu. Zbog konfiguracije terena do njih nisu mogli doći vozilima pa su ozlijeđene morali nositi 1,5 kilometra

VIDEO

Prava drama odigrala se u četvrtak na padinama Psunja između Okučana i Lipika gdje je oko 10.30 sati pala Cessna 172 srbijanskih registarskih oznaka. Na svu sreću pilot i njegov suputnik preživjeli su pad. Uspjeli su mobitelom stupiti u kontakt s policijom i HGSS-om. Povremeno su se javljali jer su čuvali bateriju. 

Više od tri sata trajalo je njihovo lociranje. Tri grupe pripadnika HGSS-a i policije krenule su iz tri različita smjera u guste psunjske šume koje su bile obavijene maglom. Unesrećene je tražio i helikopter policije, ali zbog magle bezuspješno. Teren je izuzetno težak, što zbog kiše i blata, ali i zbog opasnosti od mina jer se radi u minsko sumnjivom području. Spasioci su vodili bitku s vremenom, nastojali su što prije doći do unesrećenih i to prije mraka. 

Oko 14 sati uspjeli su ih pronaći, no, zbog konfiguracije terena do njih nisu mogli doći vozilima pa su ozlijeđene morali nositi 1,5 km do prve putne komunikacije. 

- Pilot i putnik su strani državljani i komunicirali smo na engleskom jeziku. Nije nam bitno tko su, bitno je da ih spasimo - rekao je jedan od policajaca na punktu koji se nalazio na ulazu u selo Bobare.

Pilot i putnik su iz Srbije i Bugarske

U Cessni su bili muškarac (59) iz Srbije i muškarac (57) iz Bugarske. Kada su ih pronašli bili su pri svijesti i dobro su komunicirali. Policija je prva do njih došla, a izvukli su ih nakon sat vremena. 

Prevezeni su u bolnicu u Novoj Gradiški. Bugarski državljanin je teško ozlijeđen - ima napuknuti kralježak, prijelom rebara i ključne kosti, te će tijekom noći biti prebačen u Zagreb. Državljanin Srbije prošao je s lakšim ozljedama te će ostati na liječenju u Novoj Gradiški.

Zabili se u brdo i srušili

Prvu dojavu o padu Cessne policija je dobila oko 10.30 sati, a pilot zrakoplova se zadnji puta čuo s kontrolom leta pet minuta ranije i rekao je da imaju problema te da će morati prisilno sletjeti. Neslužbeno doznajemo da su se zbog magle zabili u jedno brdo i netom nakon toga su se srušili. Odmah nakon pada na teren su izašli policajci i HGSS, vatrogasci i Hitna pomoć.

Informacije o padu nam je potvrdio Dinko Vodanović, glavni istražitelj za zrakoplovne nesreće pri Ministarstvu prometa.

- Nedugo nakon pada Cessne uspjeli smo locirati mjesto pada zrakoplova, ali mu se zbog šumovitog predjela nije moglo odmah prići. Stupili smo u kontakt s osobama iz zrakoplova, znamo da su ozlijeđeni, no o kakvim se ozljedama radi to još ne znamo - rekao je u prvom obraćanju medijima Jadran Perinić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 222
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.