Obavijesti

Sport

Komentari 431

Senzacija: Prvak je pao! Sjajni Tyson Fury uzeo Kličku titulu

Senzacija: Prvak je pao! Sjajni Tyson Fury uzeo Kličku titulu
12

Tyson Fury novi je svjetski prvak u superteškoj kategoriji! Irski boksač romskog podrijetla napravio je nezamislivo. Slavio je jednoglasnom odlukom protiv Klička!

VIDEO

Došao je u Düsseldorf, napravio je jednu od najvećih senzacija u povijesti boksa, zaplakao pa uzeo mikrofon i zapjevao. Da, imao je još snage nakon 12 rundi u kojima je dominirao protiv Vladimira Klička.

VIDEO

To je, dame i gospodo, novi svjetski prvak u superteškoj kategoriji. Tyson Fury u nevjerojatnom meču pobijedio je Ukrajinca Vladimira Klička nakon jednoglasne sudačke odluke i uzeo mu pojaseve po WBA, WBO i IBF verziji.

Kraj Kličkove ere? Prvi poraz nakon 11 godina

Kličko je devet godina držao titulu prvaka u superteškoj kategoriji što je drugi najduži period u boksačkoj povijesti. Samo je legendarni Joe Louis u tridesetim godinama prošlog stoljeća dulje imao titulu u svojim rukama.

No i tom je nizu došao kraj. Vladimir Kličko u 19. obrani naslova u nizu doživio je prvi poraz, ukupno četvrti u karijeri u 68. profesionalnih mečeva. Posljednji koji je dobio Klička bio je Amerikanac Lamon Brewster 2004. godine.

REUTERS/PIXSELL

Boks ima novog šampiona i "šoumena" kakvog svijet dugo nije vidio. Irac romskog podrijetla pobijedio je 12 godina starijeg Vladimira Klička jednoglasnom odlukom sudaca. Potpuno zasluženo. Tyson je napravio nezamislivo. Dominirao je protiv Vladimira Klička pred 50.000 navijača i slavio na bodove protiv jednog od najboljih tehničara u povijesti boksa. Irski div visok 206 centimetara s rasponom ruku od 216 cm dominirao je od prve runde, dobio je prve ozbiljnije udarce tek u devetoj rundi.

- Hvala Isusu Kristu. Pobijedio sam velikog šampiona Vladimira Klička. Ostvario mi se san. Radio sam tako naporno za ovo. Ne mogu vjerovati da sam uspio - kroz suze je pričao 27-godišnji Tyson Fury nakon jedne od najvećih senzacija u povijesti boksa.

Dominacija od prve runde

Ušao je u meč razigrano, sjajno se kretao i Vladimir Kličko je bio zbunjen. Tyson Fury nametnuo je svoj ritam. Ukrajinac jednostavno nije mogao ništa. Fury se fenomenalno kretao i izbjegavao je i ono malo pokušaja koji su dolazili od neprepoznatljivog šampiona. Irac je provocirao Vladimira, pričao je s njim usred borbe, spuštao ruke, stavljao ih iza leđa... Svi su očekivali kako će Fury padati kako runde budu prolazile, ali on je  bio sve bolji! Prve ozbiljnije udarce dobio je u 9. rundi, ali odmah je uzvratio.

Kličku se u 12. rundi ukazala mala nada nakon što je uzdrmao Furyja, ali bilo je prekasno. Nevjerojatni Irac u meču svog života i u jednoj od najvećih boksačkih predstava u zadnjih 20 godina postao je novi svjetski prvak. Tyson Fury je razigranim gardom srušio Kličkov stil boksa i zasluženo je osvojio naslov.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 431
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu