Obavijesti

Viral

Komentari 4

Bio je ugledan političar, a zvali su ga 'Hitlerovim bankarom'...

Bio je ugledan političar, a zvali su ga 'Hitlerovim bankarom'...
1

Američki bogati bankar i političar Prescott Bush , čiji su sin i unuk postali američki predsjednici, stvorio je veliki dio obiteljskog bogatstva zahvaljujući kolaboraciji, financiranju i trgovini s nacistima

VIDEO

*Kroz sedam nastavaka donosimo vam neke priče iz povijesti za koje su se dugi niz godina smatrale da su tek teorija zavjere. No, za svaku do njih se kasnije ispostavilo da su bile istinite... Objavljujemo sedmi nastavak.

Američki senator Prescott Sheldon Bush bio je vlasnik i dioničar tvrtke koja je direktno profitirala od financiranja Trećeg Reicha. Otac i djed američkih predsjednika  profitirao je od suradnje s istim ljudima koji su Hitleru pomogli da se dokopa vlasti, a suradnju je nastavio i nakon ulaska Amerike u rat.

On je, naime, bio dioničar i direktor Union Banking Corporationa (UBC). Ta je tvrtka, kako piše u arhivskim dokumentima, u vrijeme Drugog svjetskog rata financirala Hitlera  davala dionice nacističkim vođama u vrijeme kad su Njemačkoj bili obustavljeni svi međunarodni krediti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prescott je preko Wall Streta poduzimao akcije te osigurao Hitleru pristup međunarodnim kreditima, bez kojih on nikako ne bi mogao financirati ratne sirovine i oružje. Suradnja Busha i Hitlera tekla je preko ugovora s German Steelom, a članovi Nacionalsocijalističke stranke besplatno su putovali Prescottovom kompanijom Hamburg-America Line. Opskrbljujući Hitlera naftom i oružjem zaradili su enormne svote novaca.

Trovali su im alkohol: Američke vlasti su ubile 10 tisuća ljudi!
Trovali su im alkohol: Američke vlasti su ubile 10 tisuća ljudi!

Nikad za ništa nije optužen

S direktnim radom za naciste morao je prestati kada je 1942. zakonom o trgovini, profitiranje i trgovina s neprijateljem okarakterizirana kao izdaja. SAD su u Drugi svjetski rat ušle u prosincu 1941. godine nakon napada na Pearl Harbor a devet mjeseci kasnije, tadašnji predsjednik Roosevelt je, pod pokroviteljstvom zakona 'Trading with the Enemy Act', naredio da se zaplijene dionice UBC-a, tvrtki Sileasian-American Corporation, Holland American Trading Corporation i Seamles Equipment Corporation, koje je godinama vodio Prescott sa svojim šogorom.

Oteli ih, ukrali njihov identitet i svakodnevno im ispirali mozak
Oteli ih, ukrali njihov identitet i svakodnevno im ispirali mozak

No on nikad nije optužen ni okrivljen za ništa.

Iako postoje i umjerenije verzije po kojima Bush nije bio simpatizer nacističke ideologije već klasični ratni profiter, taj isti Prescott Bush osumnjičen da je 1933. s još nekoliko bogatih industrijalaca i bankara planirao s vlasti pučem ukloniti tek izabranog Franklina D. Roosevelta. Na njihovo mjesto su htjeli postaviti general-majora Smedleyja Butlera koji bi uveo fašističku diktaturu (tzv. "Business Plot"). Smedley ih je sve razotkrio, a upleteni su redom poricali Butlerove optužbe.

Ponekad su Prescotta Busha nazivali i “Hitlerov bankar” upravo zbog poslovanja s Njemačkom u doba Trećeg Reicha.

'Hitlerove mozgove uhvatiti i regrutirati ih u naše redove...'
'Hitlerove mozgove uhvatiti i regrutirati ih u naše redove...'

Članovi tajnog okultnog društva 

Prescott Bush studirao je na uglednom sveučilištu Yale, što je postala obiteljska tradicija. Prescott da je bio član tajnog udruženja “Skull and Bones” (Lubanja i kosti), a u tom su udruženju kasnije bili i njegov sin i unuk. Iz tog društva se regrutira politička i gospodarska elita SAD-a i jedno je od najstarijih studentskih tajnih društava u SAD-u. 

Prescott se oženio sa Dorothy Walker, koja je bila kći bogatog bankara i investitora Georgea Herberta Walkera i s kojom je dobio petero djece. Djedovo prezime Walker nose kao srednje ime oba predsjednika Bush. 

Prescott Bush umro je u New Yorku u 78. godini. U doba kad je umro, njegov sin George Bush stariji već je bio na visokom položaju američkog veleposlanika pri Ujedinjenim narodima, a svega tri godina kasnije postao je i direktor CIA-e.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Malo je blijed': Dovezla leš u banku da joj potpiše kredit, ali nije 'htio' primiti olovku
DRŽALA MU GLAVU

'Malo je blijed': Dovezla leš u banku da joj potpiše kredit, ali nije 'htio' primiti olovku

Službenici banke u Rio de Janeiru u nevjerici su izvadili mobitele i snimali bizaran incident kojem su svjedočili u utorak. Naime, žena je u banku stigla s mrtvacem i nagovarala ga da joj potpiše kredit

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…