Obavijesti

Viral

Komentari 10

Čudovište iz Loch Nesa izronilo drugi put u 11 dana? 'Vidio sam crno-zelenu grbu na površini'

Čudovište iz Loch Nesa izronilo  drugi put u 11 dana? 'Vidio sam crno-zelenu grbu na površini'
1

Čudovište Nessie - koje je prvi put navodno viđeno u 6. stoljeću prije Krista, ponovo je viđeno u jezeru Loch Ness. Čak osmi put ove godine

VIDEO

Umirovljenik Colin Veacock (55) je gledao prema Loch Nessu kad je primjetio nešto u jezeru.

On tvrdi da je uočio njenu grbu te da se je jebila na površini vode. Čudovište je vidio 30. srpnja, samo 11 dana nakon što ga je netko drugi zadnji put vidio, a to je već osmi put ove godine.

Muškarac i njegova kći su rekli da su 19. srpnja vidjeli neidentificirano kretanje u jezeru. Hodali su uz brdo iznad Fort Augustusa, sela na jugozapadnom kraju Loch Nessa, i uočili ga oko 15.20 sati, piše Mirror.

Loch Ness

- Rekli su da je brod za krstarenje prošao 20 -ak minuta ranije, ali da u vrijeme viđenja nije bilo aktivnosti na brodu - rekao je Garry Campbell koji prati sve novosti vezane uz stvorenje iz jezera u Škotskoj.

Tinejdžer iz Cambridgea je 2. lipnja vidio na dvije sekunde neidentificirano stvorenje u zaljevu Urquhart blizu kultnog dvorca na jezeru. Rekao je da se pojavila grba koja je zgledala kao oklop od kornjače, crne boje sa zelenim nijansama

Svih ostalih šest viđenja ove godine bilo je uz web kameru Loch -a. Čudovište je prošle godine viđeno čak 13 puta.

Znanstveno istraživanje

Nizozemski znanstvenik Neil Gemmel objavio je 2019. da je nakon pomnog i višegodišnjeg istraživanja došao do zaključka da bi čudovište iz Loch Nessa moglo biti divovska jegulja, pisao je BBC.

Genetičar Gemmel sa sveučilišta Otago u Dunedinu analizirao je i sekvencirao DNK iz 250 uzoraka vode pokupljene u dubinama škotskog jezera.

Rezultati su doveli Gemmela i njegov tim do toga da odbace ideju o preživjelom gmazu iz doba dinosaura.

'Ako Nessie može izbjegavati socijalni kontakt, možemo i mi'
'Ako Nessie može izbjegavati socijalni kontakt, možemo i mi'

Čudovište Nessie - koje je prvi put navodno viđeno u 6. stoljeću prije Krista, nije preživjela vrsta pleziosaura, golemog vodenog gmaza. Nije ni gigantska riba, jesetra, ni grenlandski morski pas.

- Pronašli smo značajnu količinu DNK jegulje kojom obiluju hladne duboke vode Loch Nessa - rekao je Gemmel.

- Stoga ne možemo odbaciti mogućnost da se radi o gigantskoj jegulji u Loch Nessu - naglasio je genetičar, ističući ipak da prikupljeni podaci ništa ne govore o veličini.

Djevojčica snimila čudovište Nessie? 'Nešto je bilo tamo'
Djevojčica snimila čudovište Nessie? 'Nešto je bilo tamo'

- Potrebna su dodatna istraživanja kako bi se potvrdila ili odbacila teza ali po našim podacima, hipoteza o golemoj jegulji je vjerojatna - zaključio je Gemmel koji dodaje da je ta teorija već spominjana 1933.

Iako misterij još uvijek nije u potpunosti i konačno riješen, novozelandski profesor zadovoljan je jer je uspostavljena izvrsna baza podataka o tome što se može naći u tom legendarnom jezeru, velikoj škotskoj turističkoj atrakciji.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Snimili su misteriozne krugove iznad Karlovca: 'Što je ovo? Možda i nismo sami...'
'NISAM OVO NIKAD VIDIO'

VIDEO Snimili su misteriozne krugove iznad Karlovca: 'Što je ovo? Možda i nismo sami...'

Iznad Karlovca su snimljeni krugovi na nebu. Snimke su stigle i sa sjevera Hrvatske. Čitatelji su zbunjeni. Kažu da ovako nešto nikad nisu vidjeli

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković