Video

Komentari 19

Djevojčica snimila čudovište Nessie? 'Nešto je bilo tamo'

Djevojčica snimila čudovište Nessie? 'Nešto je bilo tamo'

Charlotte Robinson iz Yorkshirea je bila na odmoru sa svojom obitelji kad je snimila nešto za što vjeruje da je legendarno čudovište iz Loch Nessa

Fotografija koju je 12-godišnja djevojčica snimila dobila je epitet najbolje fotografije ovog navodnog bića iz Loch Nessa u Škotskoj. 

Djevojčica ga je snimila već prvog dana svog boravka na toj lokaciji. Navodno je vidjela kako je biće iz vode izronilo 15-ak metara od obale i tako se zadržalo oko minutu, prije nego je opet nestalo pa se pojavilo malo dalje.

Charlotte je bila na odmoru s roditeljima - Kat (41) i Daveom (52). Ovaj trenutak kojega će obitelj zasigurno zauvijek pamtiti dogodio se u petak oko 19 sati.

- Nešto je bilo u vodi oko 15 metara od obale. Fotografirala sam. Imalo je vrat i glavu u obliku kuke i bilo je crno. Nakon minute opet je nestalo i izronilo je ubrzo na drugom mjestu - ispričala je Charlotte.

Čim ga je vidjela, odmah je povjerovala da se ukazala Nessie.

- Charlotte je rekla da je snimila biće iz jezera. Rekla sam joj: 'Da, naravno da jesi'. Tjednima je govorila da je vidjela čudovište iz Loch Nessa. No, kad sam vidjela fotografiju, nisam mogla vjerovati. Nešto je zaista bilo tamo. Sva ta svjedočanstva tijekom svih tih godina upućuju na to da nečeg mora biti u jezeru - ispričala je njezina mama Kat.

Steve Feltham, stručnjak za Nessie, koji je posljednjih 27 godina posvetio rješavanju ovog misterija, ostao je zapanjen fotografijom.

- Ovo je najbolja fotografija Nessie svih ovih godina - rekao je Feltham, koji je ušao i u Guinnessovu knjigu rekorda kao čovjek koji najdulje lovi ovo biće.

Za Charlottinu fotografiju tvrdi da se na njoj jasno vidi objekt i da je relativno jasna. No, sve zahtijeva daljnje proučavanje. 

Ove godine su zabilježena četiri slučaja viđenja ovog legendarnog bića iz Loch Nessa. Svi koji su imali iskustvo s viđenjem to su i dokumentirali fotografijama i video snimkama.

Profesor Neil Gemmell, znanstvenik s Novog Zelanda, tvrdi kako ne vjeruje u Nessie, ali je siguran u to da se radi o nekim bićima koja postoje u tom jezeru.

Na čelu je istraživačkog projekta koji se bavi pravom istinom o biću iz jezera. Očekuje se da će rezultati projekta biti objavljeni početkom 2019. godine.