Viral

Komentari 65

Curici omotali zmiju otrovnicu oko vrata, pa ju je ugrizla za lice: 'Namirisala je piletinu'

Curici omotali zmiju otrovnicu oko vrata, pa ju je ugrizla za lice: 'Namirisala je piletinu'

Bizaran incident se dogodio u jednom ruskom zoološkom vrtu, gdje je petogodišnjakinja došla s roditeljima, koji su je nakon ugriza odvezli u bolnicu

Djevojčica Victoria (5) na teži je način naučila da nisu sve životinje idealne za maženje, prenosi New York Post, kada ju je ugrizla zrnata kljunasta zmija u ruskom zoološkom vrtu.

Djevojčica je mirno stajala kada ju je reptil omotan oko vrata ugrizao za obraz. Tek nakon što ju je ugrizla, djevojčici su zmiju maknuli s vrata. Zrnata kljunasta zmija je srednje otrovna vrsta koja dolazi iz istočne Afrike. Djevojčicu su odvezli u bolnicu kao mjeru predostrožnosti gdje je dobila zavoj za lice.

Victorijin otac Vladimir rekao je kako su ju odveli u bolnicu da ju pregledaju te je komentirao kako im je osoblje zoološkog vrta reklo kako zmija ne napada ljude.

Nije jasno zašto je onda Victoriju ugrizla, ali moguće je da je to učinila zbog onog što je djevojčica pojela prije dolaska - piletinu. Isto tako, prije dolaska u prostor s reptilima igrala se s pilićima u zoološkom vrtu.

Ekaterina Uvarova, stručnjakinja za reptile je rekla kako su zmije jako osjetljive na miris.

- Ako je bila gladna, a djevojčica je mirisala po plijenu odnosno pilićima, to je možda isprovociralo zmiju na ugriz.

Još jedna mogućnost je da je zmija doživjela nešto kao napad panike zbog pretjeranog posjećivanja, dodala je Uvarova.

- Životinja koju diraju cijelo vrijeme, koja se nema gdje sakriti i odmoriti je u stalnom stresu. To ne može biti dobro.

Uvarova je pozvala na zabranjivanje maženja životinja u zoološkim vrtovima.