Viral

Komentari 13

Influencerica za lajkove pozirala gola na ugroženoj vrsti slona

Influencerica za lajkove pozirala gola na ugroženoj vrsti slona

Nakon niza negativnih komentara, na svom je profilu objavila fotografiju ispod koje je opisala svoje oduševljenje slonovima i otokom koji je posjetila te se ispričala svima koji su njezin video možda krivo protumačili

Influencerica Alesya Kafelnikova objavila je na svom Instagram profilu video u kojem se može vidjeti kako gola pozira na ugroženoj vrsti slona, čime je zgrozila svoje brojne pratitelje.

Kako prenosi 9GAG, odmah nakon što je na svom Instagram profilu objavila video i fotografiju, javio se glasnogovornik udruge Save the Asian Elephants, koji nije skrivao zgroženost njenim ponašanjem. 

- Zgrožen sam ovim događajem. Gospođica se slikala na ugroženoj vrsti azijskog slona koja se neprestano bori za preživljavanje jer ih se brutalno iskorištava za turizam i zabavu - rekao je glasnogovornik udruge.

POGLEDAJTE VIDEO: Ugrožena vrsta slona pred izumiranjem

Nakon niza negativnih komentara, influencerica je na svom profilu objavila fotografiju ispod koje je opisala svoje oduševljenje slonovima i otokom koji je posjetila te se ispričala svima koji su njezin video možda krivo protumačili.

- Volim slonove i obožavam Bali! Nadam se da će svatko od vas u sebi probuditi ljubav prema ovim prirodnim ljepotama. Ispričavam se ako sam nekoga povrijedila ovim fotografijama. Nisam imala lošu namjeru, ovim sam fotografijama htjela prikazati koliko volim i poštujem životinje - napisala je Alesya u Instagram objavi.

Sumatranski slon na kojem je Alesya pozirala gola, kritično je ugrožena vrsta. Ugrožen je uglavnom zbog krčenja šuma i degradacije prirodnog staništa. Vrsta nije podrijetlom iz Balija, ali se drži u na otoku u zatočeništvu te se koristi u turističkoj ponudi.

Prema izvještaju National Geographica, procjenjuje se da na svijetu ima od 700 do 1000 Sumatranskih slonova.