Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
4 komentara

Molitva prije seksa: Ljubav supružnika bez sebičnosti

Katoličko Društvo istine izdalo je Molitvenik na 64 stranice za bračni i obiteljski život. Osuđuje pobačaj i nevjeru te se zalaže za trajnost braka

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija

Društvo istine, rimokatolička crkvena grupa iz Londona, izdala je Molitvenik za supružnike na 64 stranice u kojem ih se ohrabruje na molitvu prije seksa. 'Molitva prije vođenja ljubavi' trebala bi pročistiti namjere supružnika kako sam čin ne bi bio sebičan i hedonistički. Molitvom se traži od Boga da 'među nas smjesti ljubav koja daje, nježnost koja uistinu ujedinjuje, suđenje sebe koje je istinito i ne zavarava, oprost koji prima i fizičko jedinstvo ljubavi'.
- Otvori naša srca sebi, jedno prema drugome i dpbroti tvoje volje. Naše siromaštvo zamijeni bogatstvom svoje milosti i oproštenja. Odjeni nas dostojanstvom i odagnaj naše sramotne želje, u tvoju slavu u vijeke vjekova. Paul Hendricks, pomoćni biskup Southwarka, kaže da je pisanje molitve hrabro i dobro.
- Možda je malo idealistično, no Molitvenik je priznanje da je Bog srce braka i veze muža i žene - kaže velečasni. Molitvenik sadrži molitve za stadije braka i obiteljskog života, uključujući zaruke, trudnoću te brigu za djecu i roditelje. Promiče poruku da je varanje zabranjeno, da je brak obveza za cijeli život te osuđuje pobačaj. Kritizira one 'koji smatraju da je preteško ili nemoguće vezati se za jednu osobu za cijeli život, i one koji su zapeli u kulturi koja odbija trajnost braka i otvoreno se ruga bračnoj odanosti'.  - Fundamentalna je dužnost Crkve da snažno opet utvrdi doktrinu trajnosti braka - stoji u Molitveniku.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message