Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
50 komentara

Muškarce koji šire noge u vlaku djevojka polijeva izbjeljivačem

Anna Dovgalyuk (20), studentica prava iz Rusije kaže da muškarci koji tako sjede pokazuju jasno koji dio njihovog tijela kontrolira njihovo ponašanje. Kaže da je riječ o "spolnoj agresiji"

Foto: screenshot/Youtube
50 komentara

Anna Dovgalyuk (20), studentica prava iz Rusije, odlučila je stati na kraj 'manspreadingu', odnosno načinu na koji muškarci često sjede u autobusu ili vlaku. Oni sjede raširenih nogu i tako uskraćuju sjedeći prostor pokraj sebe.

Anna je pomiješala vodu i izbjeljivač te je ušla u metro u Sankt-Peterburgu.

Svim muškarcima koje je zatekla da sijede raširenih nogu je prepone polijevala spomenutom mješavinom. Anna kaže da je mješavina blaga i neopasna za ljude, ali da na odjeći ostavlja trajne mrlje.

Dovgalyuk kaže da je njezina akcija 'posvećena' svim muškarcima koji rašire noge dok sjede. Ona pak ne misli da je glavni problem uzimanje mjesta drugim ljudima nego da je problem u tome što joj je manspreading odvratan i predstavlja oblik 'spolne agresije'

- Čim neki muškarac tako sjedi jasno je koji dio tijela kontrolira njegovo ponašanje - kaže Anna. Iako ju neki optužuju da je video namješten i da je koristila glumce, ona tvrdi da je društvena aktivistica te da se bori za ženska prava i protiv diskriminacije svake vrste. Ipak, u svojoj borbi protiv manspreadinga nije spomenula ruskog predsjednika Vladimira Putina koji često zna sjediti na taj način, piše Daily Mail.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message