Viral

Komentari 13

Nevjerojatne slučajnosti: Za njih znanost nema objašnjenje

Nevjerojatne slučajnosti: Za njih znanost nema objašnjenje

Matematički je teško izračunati koliko su male šanse da se dogode neke od ovih priča, a znanost nema objašnjenje. Ove slučajnosti sve su ostavile bez daha...

Nema objašnjenja za ove nevjerojatne slučajnosti. A uistinu su se dogodile...

Čovjek je spasio bebu koja je pala s balkona - dva puta

Prvi put, 1937. godine jedna majka je držala bebu u naručju i gledala kroz prozor četverokatnice u Detroitu kada joj je slučajno ispala beba. Srećom, na cesti ispod je bio čovjek po imenu Joseph. On je bio lokalni čistač ulica i upravo je čistio ispod prozora kada mu je s neba pala beba na glavu i rame. Uspio ju je uhvatiti. Beba je preživjela, a Joseph je lakše ozlijeđen.

Godinu dana kasnije, majka dvogodišnjaka Davida Thomasa nije pazila i David je pao kroz prozor. Nevjerojatno, ali Joseph je čisto u tom trenutku pod prozorom. Preživjeli su i on i beba.

Koje su šanse da je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme dvije godine zaredom?! Također, koje su šanse da su dvije majke bile toliko neodgovorne da im djeca padnu kroz prozor?

Ljevoruki predsjednici

Samo 10% Amerikanaca su ljevoruki. Očekujete onda da bi i broj američkih predsjednika trebao pokazivati takav omjer. Ali, od zadnjih 14 predsjednika, više od pola su bili ljevoruki. Od zadnjih sedam, čak ih je pet bilo ljevoruko. U zadnjih dvadesetak godina, gotovo svaki predsjednik je bio ljevoruk.

Od predsjednički kandidata - 2008. John McCaine i Barack Obama, a 1992. sva tri kandidata su bili ljevoruki. Ovo je čudno jer se u 18. i 19. stoljeću to smatralo hendikepom i tjerali su ljevoruku djecu da pišu desnom. 

Važno je zvati se Hugh Williams

U brodolomu kraj Engleske 1660. je samo jedan čovjek preživio, a zvao se Hugh Williams.

Na istom području dogodio se još jedan brodolom s brojnim žrtvama 1667. godine, a preživio je samo jedan čovjek, koji se zvao Hugh Williams.

Brodolom na Temzi 1820. preživio je jedan jedini čovjek. Zvao se također - Hugh Williams.

Još jedan brod je potonuo 1940. godine u ratu. Brodolom su preživjela dva čovjeka. Jedan se zvao Hugh Williams, a drugi, njegov nećak koji je dobio ime po njemu, također - Hugh Williams.

Kennedy i Lincoln

Amerika je imala dva predsjednika koje su svi voljeli - John F. Kennedyja i Abrahama Lincolna. No, to nije jedina slučajnost. Lincoln je izabran u kongres 1846., a Kennedy točno stoljeće kasnije, 1946.

Lincoln je izbore dobio 1860., a inauguriran je 1861. Kennedy je pobijedio 1960., a inauguracija mu je bila 1961. Oba muškarca ubijena su pucnjem u glavu, ispred svojih supruga, i obojica su ubijena u petak. I na kraju, oba predsjednika u prezimenu imaju sedam slova.

Jeziva podudarnost brojeva na tablici s ubojstvom prijestolonasljednika

Kad je Franjo Ferdinand ubijen 1914. godine, bio je u automobilu čija je tablica imala oznaku A 111-118. Nakon ubojstva, izbio je Prvi svjetski rat koji je završio 11. 11. 1918.

Mnogi su slovo A na tablici protumačili kao početko za Armistice (sporazumni prekid vatre), a brojke su označile datum i godinu kada se to dogodilo.

Tvorci PC igrice predvidjeli budućnost

Kada su 2000. godine stvarali igricu Deus Ex, njeni tvorci su zaboravili dodati nebodere Blizance u New Yorku.

Kako je igrica već bila puštena, bilo je nemoguće naknadno dodati zgrade pa su napravili scenarij da su Blizanci stradali u terorističkom napadu. Samo godinu kasnije, to se stvarno i dogodilo...

Isti taksist ubio blizance u dvije nesreće

Jedan čovjek je vozio moped u gradu Hamilton kad je na njega naletjelo taksi vozilo i ubilo ga. Bio je to isti taksist, s istim vozilom koji je nesretnim slučajem ubio njegovog brata blizanca (17) godinu dana ranije. Brat je vozio isti taj moped, u istoj ulici.

Kada je prvi brat poginuo, drugi je godinu dana kasnije popravio moped i otišao napraviti probnu vožnju. Tada je na njega naletio taksist...

James Dean je imao ukleti automobil

'Buntovnik bez razloga', slavni hollywoodski glumac James Dean 1955. godine je preminuo u automobilskoj nesreći. Nakon nesreće automobil Porsche je prebačen u garažu. Mehaničaru, koji ga je popravljao, je motor kliznuo i prignječio mu noge.

Godinama kasnije, taj motor su ubacili u trkači auto. Vozač automobila je nedugo nakon toga poginuo. Zatim je taj automobil kupio novi vozač, koji je također stradao u automobilskoj nesreći. Nakon toga je godinama kasnije, Porsche stradao u požaru koji je zahvatio garažu u kojoj je bio parkiran.

Prebačen je u Sacramento u izložbeni salon. Nažalost, kliznuo je s postolja i slomio jednom tinejdžeru kuk. Zanimljivo je i to što je automobil na kraju 1960. bio izložen na izložbi vezanoj uz sigurnost u prometu. Kada je izložba završila, automobil je ukrcan na kamion koji ga je trebao odvesti u Los Angeles, ali tijekom putovanja automobil je misteriozno nestao i dan danas ne zna se gdje je završio.