Viral

Komentari 32

Pitonica Lucy se vratila kući: 'Bio sam tužan i ljut. Doznao sam iz medija da je odgmizala'

Pitonica Lucy se vratila kući: 'Bio sam tužan i ljut. Doznao sam iz medija da je odgmizala'

Prije tri sam mjeseca zbog posla otputovao u Njemačku. Kako Lucy nisam mogao povesti sa sobom, našao sam joj „tetu čuvalicu“, djevojku za koju sam vjerovao da će se o Lucy dobro brinuti, kaže vlasnik pitonice

Kraljevska pitonica koju smo u petak navečer preuzeli u Trnavi, vratila se kući, rekao je ravnatelj Zoološkog vrta Damir Skok. 

- Čim smo preuzeli zmiju, bilo nam je jasno da se netko o njoj dugo dobro brinuo i da nije bila dugo na otvorenom. Hvala medijima koji su nam pomogli u potrazi za vlasnikom zmije - dodaje Skok.

POGLEDAJTE VIDEO

A Ivan, vlasnik pitonice Lucy, rekao je da je iz medija doznao da je odlutala.

- O njoj se brinem već devet godina i nikada se nismo našli u sličnoj situaciji. Prije tri sam mjeseca zbog posla otputovao u Njemačku. Kako Lucy nisam mogao povesti sa sobom, našao sam joj „tetu čuvalicu“, djevojku za koju sam vjerovao da će se o Lucy dobro brinuti. Zato me zaprepastilo kad sam fotografiju Lucy ugledao u medijima. Bio sam i tužan i ljut. Kad sam nazvao „tetu čuvalicu“, rekla mi je da im je zmija nestala iz vidokruga i da su je tri dana tražili vjerujući da se sakrila negdje u kući - rekao je.

Dodaje kako je postalo jasno da je odgmizala na otvoreno tek kad je objavljeno da je zmija pronađena u Trnavi.

- Kako nisam mogao odmah doputovati u Zagreb, zamolio sam članove obitelji da preuzmu Lucy i o njoj se nastave brinuti do mojeg dolaska. Jedva čekam vratiti se kući i vidjeti svoju Lucy uživo - rekao je.

- Ovaj događaj iskoristit ćemo da građane zamolimo da budu odgovorni vlasnici svojih kućnih ljubimaca. Ma koliko neki gmazovi katkad izgledali sporo i tromo, dovoljno je samo okrenuti glavu i oni mogu nestati. Važno je i terarije držati zatvorene jer neki vlasnici podcijene sposobnost zmija da se provuku kroz sitne otvore. Terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba na zagrebačkim ulicama rijetko pronalazi egzotične gmazove koje ljudi drže kao kućne ljubimce, a nadamo se da će u budućnosti takvih intervencija biti još manje  - dodao je Skok.

POGLEDAJTE VIDEO: U TRAMVAJU VOZIO SOBNI BICIKL