Viral

Komentari 82

Mandžotres! Poslije gola, ali i kraja tekme, podrhtavalo je tlo!

Mandžotres! Poslije gola, ali i kraja tekme, podrhtavalo je tlo!

S PMF-a su nam potvrdili da je dežurni seizmolog kod Mandžukićevog gola i kada je odsviran kraj utakmice na svim seizmološkim postajama zabilježio podrhtavanje blizu svih većih naseljenih mjesta

Hrvatska je u srijedu navečer pobijedila Englesku i plasirala se u povijesno finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a čini se kako je veselje u Hrvatskoj - zatreslo i zemlju.

S PMF-a su nam potvrdili da je dežurni seizmolog kod Mandžukićevog gola i kada je odsviran kraj utakmice na svim seizmološkim postajama zabilježio podrhtavanje blizu svih većih naseljenih mjesta, kao što su Zagreb, Rijeka, Hvar, Novalja, Makarska, Imotski, Vir, Puntijarka... 

- Strojevi su nam jako osjetljivi i bilježe i najblaža podrhtavanja. Nismo ih zabilježili na nenaseljenim mjestima - rekli su nam s PMF-a.

PMF je istu stvar objavio i na svojoj Facebook stranici 'Geofizika uživo' pri čemu su objavili i prigodnu snimku.

- U srijedu 11. srpnja 2018. na seizmološkim postajama Geofizičkog odsjeka PMF-a zabilježili smo pojačano podrhtavanja tla, posebno u 22:20 CET te nakon 22:37 CET! Hm, što bi to moglo biti?! Pa možda Mandžin gol i kraj utakmice! Seizmologija je zakon! - objavili su.