Regica iz Zagreba okotila je dvojčeke u praškom ZOO-u | 24sata
Obavijesti

Viral

Komentari 1

Regica iz Zagreba okotila je dvojčeke u praškom ZOO-u

Regica iz Zagreba okotila je dvojčeke u praškom ZOO-u
3

Regica je crvena panda iz Zagreba koju su 2019. prebacili u Prag. Seljenje životinja u druge Zoološke vrtove je normalno, a to sve ovisi o koordinatoru iz Europske asocijacije

VIDEO

Crvena panda Regica u zagrebačkom ZOO-u došla je na svijet u srpnju 2019. A iste su je godine preselili u ZOO u Prag. Tamo je okotila blizance. Potvrdio nam je to ravnatelj zagrebačkog ZOO-a Damir Skok.

- Kolege su nas obavijestile o tome. Pande inače okote po dvoje. Crvene pande su na listi ugroženih životinja u Europi. Tamo imaju koordinatora koji odlučuje koja životinja se seli u koji Zoološki vrt - kaže Damir Skok i dodaje: 

- Normalno je da životinje idu u druge zoološke vrtove. Vrijedne su kao genetski potencijal i da im se nešto ne bi dogodilo u prirodi onda se sele - dodaje Skok. 

Brojne vrste u svijetu su istrijebljene iz prirode pa se upravo iz tog razloga nalaze u zoološkim vrtovima. Vrste koje su ugrožene ili nestale u prirodi se uzgajaju tamo kako bi se kasnije vratile u prirodu. 

- U zoološkom su dok ne budu spremne za povratak u prirodu. O koordinatoru ovisi kada jedinke odrastu skupa hoće li sve ostati skupa ili će se ponovno neka seliti u drugi zoološki vrt. To ovisi o potrebni miješanja genetike i ostalog - kaže Skok. 

Do imena za Regicu su došli preko društvenih mreža, kada je lista bila zaokružena na 10 imena, u suradnji s braćom Sinković su izabrale upravo to ime. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Najbizarnije seks priče iz doba antike: 'Analne' kazne, erotska salata i gladijatori kao starlete
PERVERZNI VLADARI

Najbizarnije seks priče iz doba antike: 'Analne' kazne, erotska salata i gladijatori kao starlete

Kako bi održali svoj libido, muškarci starog doba jako su vodili računa o prehrani. Grci su vjerovali da zelena salata loše utječe na erekciju...