Obavijesti

Viral

Komentari 10

Ribiču s udice 'maznula' lignju, udica joj je ostala u jednjaku...

Ribiču s udice 'maznula' lignju, udica joj je ostala u jednjaku...
4

Lignja se otopila u želucu, no udica na kojoj je visjela mogla je biti kobna za šest mjeseci staru Shih tzuicu Noru. Izvadio ju je veterinar Žarko Ćirić, a delikatni zahvat obavio je za manje od 10 minuta

VIDEO

Ribič iz Zadra ostao je poprilično iznenađen kad mu je u subotu uvečer ulov odnijela šest mjeseci stara Shih tzuica Nora. Svidjela joj se lignja koja je visjela na udici, a životinja kao životinja, progutala ju je bez razmišljanja.

Od tada su krenule muke po vlasnike koji su tražili iskusnog veterinara koji bi izvadio komad metala prije nego što mladi pas nastrada.

Poziv za pozivom i došli su do zagrebačkog veterinara Žarka Ćirića koji se u nizu navrata uspio izboriti s progutanim udicama.

- Zvali su me ljudi da mogu biti u Zagrebu u nedjelju u 2 sata. No s obzirom da je kujica normalno pila vodu te da se stvari mogu zakomplicirati kod vađenja, naručili smo ih u nedjelju ujutro na zahvat. Tako smo odmorni mogli raditi i biti spremni i na najgore scenarije - ispričao nam je veterinar Ćirić.

Čim je Nora stigla morali su je snimiti rendgenom kako bi vidjeli s čim imaju posla.

Spojili su je na infuziju i počeli s gastroskopijom.

- Udica joj se zabila na nekih 20-ak centimetara dubine u jednjaku. Vidio sam je na kameri i prvo sam ju pokušao izvući instrumentom na gastroskopu. Ulovio sam je tri puta no svaki bi put iskliznula. Na kraju sam ju uspio uloviti i okrenuti kako bi je izvadio - prepričao je veterinar.

Glavni problem bio je mirno i spremno izvaditi alatku kako se ne bi ponovno zabila u ždrijelo i ozlijedila psa.

Na kraju su uspjeli bez ikakvih posljedica za Noru.

- Vadili smo je malo po malo i na kraju izvukli. Sve je zapravo trajalo sedam do osam minuta. Pas je ostao sat vremena na promatranju te smo je poslali kući bez problema - kaže veterinar i kroz smijeh dodao da lignju nisu pronašli.

- Imali smo nekoliko slučajeva vađenja udica pa nam ovo nije prvi put. Nedavno smo jednom belgijskom ovčaru vadili dječju igračku tigra koju je pojeo. Do nje nismo mogli kao do udice pa smo je izvadili na klasični način - rekao je veterinar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

Neustrašivi mongolski ovčari letjeli su 20 sati do Zagreba da ih se prvi put predstavi svijetu!
SVJETSKA IZLOŽBA PASA

Neustrašivi mongolski ovčari letjeli su 20 sati do Zagreba da ih se prvi put predstavi svijetu!

Najveći pseći događaj na svijetu u ovoj godini i službeno je otvoren na Zagrebačkom velesajmu. Među više od 25.000 pasa nalaze se i neke ekstremno rijetke pasmine koje su prvi put izašle iz granica svoje zemlje
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način