Obavijesti

Viral

Komentari 38

Traže vlasnika: Napušteni divni konj u Istri je s Madagaskara

Traže vlasnika: Napušteni divni konj u Istri je s Madagaskara

Čeka udomitelja: Prema podacima očitanim s mikročipa koji mu je usađen, došao je iz te zemlje. Očito je da je čip netko lažirao. Konj je star oko 15 godina. Visok je oko 175 cm. Sportski je konj

VIDEO

Napuštenog konja pronašli su još 3. svibnja kako luta kraj Buzeta. Ovaj ljepotan podrijetlom je ni manje ni više nego s Madagaskara! Tako barem kaže mikročip koji je očitan.

- U razgovoru s višom inspektoricom došlo se do saznanja da mikročip konja potječe s Madagaskara. To ne mora nužno značiti da je konj došao s Madagaskara, već može značiti da je čip prijavljen u Madagaskaru, i da je možda “zadužen” preko neke njihove agencije, ali je usađen u konja možda negdje drugdje - rekao nam je Korado Rehak iz Upravnog odjela za gospodarenje prostorom Grada Buzeta pismeno očitovanje oko toga još nisu dobili, pa ne može precizno reći o čemu se radi.

Visok sam 175 cm, volim duge šetnje i zalutao sam u Istri...
Visok sam 175 cm, volim duge šetnje i zalutao sam u Istri...

- Također, nemam povratnu informaciju o zdravstvenom stanju konja, niti je taj odgovor stigao dosad - dodao je Rehak.
Prilično je jasno da se radi o nelegalnom čipiranju pa bi istraga trebala biti usmjerena na veterinare.

Podsjetimo, kad su konja pronašli 3. svibnja kako luta, bio je prilično mršav. Tako je lutao danima dok ga jedna mještanka nije pronašla i zadržala do dolaska nadležnih službi koje će mu pomoći.

Konj je star oko 15 godina i križanac je boje “alat”. Ima dvije bijele zadnje “čarape” te široku lisu po dužini glave. Visok je oko 175 centimetara, a radi se o sportskom konju. Čini se da neće dugo čekati novog vlasnika koji će se bolje i ljepše brinuti o njemu.

- Ako se vlasnik ne javi u roku od zakonom propisanih 15 dana od dana objave, konj ide na udomljavanje. Već se javilo par potencijalnih udomitelja - rekao je Rehak.

Konj je još u karanteni, a nakon toga treba bi vrlo brzo u udomiteljsku obitelj. Inače, prema Zakonu o zaštiti životinja, kazna za napuštanje konja je od 30.000 do 50.000 kuna za pravne osobe te do 30.000 kuna za fizičke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Preveli smo jezik vašeg psa: Što  govori naginjući glavu ulijevo, a što mašući repom udesno!?
ŠTO PSI GOVORE?

Preveli smo jezik vašeg psa: Što govori naginjući glavu ulijevo, a što mašući repom udesno!?

Psi znaju da mahanje repom u lijevom smjeru predstavlja neprijateljsko ponašanje, a u desnom prijateljsko. Isto tako smo zaključili da desna strana mozga proizvodi manje prijateljsko ponašanje, i obrnuto

Pogledajte nevjerojatnu sobu u Zagrebu koja se renta za 250 eura: 'Namještaj kao iz smeća'
OGLAS NA FACEBOOKU

Pogledajte nevjerojatnu sobu u Zagrebu koja se renta za 250 eura: 'Namještaj kao iz smeća'

U oglasu piše kako se iznajmljuje namještena soba sa upotrebom kuhinje i kupaone. Soba po osobi sa režijama je 250 eura, nalazi se u prizemlju, a oglašivač kaže kako se nalazi u mirnom i tihom kvartu te ima parking
'Ako kod kuće pjevušite sve ove pjesme onda znate da ste pravi homos.. pardon, fan Eurovizije'
VODITELJICA NA EUROSONGU:

'Ako kod kuće pjevušite sve ove pjesme onda znate da ste pravi homos.. pardon, fan Eurovizije'

A kad ste na pozornici i gledaju vas milijuni, onda ćete poslati i predmetom šale. Pa su se neki šalili kako ih voditeljice podsjećaju na kečap i senf... A njihova zadnja šala nije svima sjela