Obavijesti

Josipa Bijonda - Kruh za poslije / Portal dobrote

Josipa Bijonda - Kruh za poslije / Portal dobrote
1

Josipa Bijonda predsjednica je Rekreacijskog kluba Forza, stručni trener fitness-a i aerobica, te osamnaest godina radi na rekreaciji građana Sisačko- moslavačke županije.

Uz svoje sestre jedna je  od inicijatorica Portala dobrote, a u sklopu njega inicijative Kruh za poslije. Kruh za poslije je unaprijed plaćeni kruh na prodajnim mjestima koja sudjeluju u humanitarnom dijelu koji poslije zatraži netko tko si ga ne može priuštiti. Nastala na temelju akcije „Kava za poslije“ koja je krenula prvo u Italiji, te promatrajući građane kako kopaju po kontejnerima i traži nešto za jelo, odlučila je i sama pokrenuti inicijativu koja bi, donijela možda i korisnije rezultate, kruh  onima kojima je najpotrebnije.  Ovim putem željela je nekako vratiti mrvicu dostojanstva svojim sugrađanima koji su taj isti kruh tražili u kontejnerima pruživši im priliku da uđu u svaku pekaru koja se pridruži inicijativu, i uzme čist, svježe pečen kruh.  Brzo se povezala sa prvo lokalnim pa gradskim pa županijskim pekarama i tako pokrenula val „Kruha za poslije“.   Akcija se danas sprovodi na gotovo petstotinjak prodajnih mjesta u Hrvatskoj, a proširila se i u BiH, Srbiju, Sloveniju i Slovačku. Želja joj je da ova akcija „Kruh za poslije“ preraste u stalnu i uobičajenu praksu. 

Moto od samog početka stvaranja portala je: „Djeluj lokalno kako bi promijene bile globalne. Želja nam je, cijeloj ekipi Portala dobrote u kojoj su nam se pridružili i prijatelji, ne samo odrađivati akcije, već uključiti cijelu naciju u dobra djela“, izjavila je Josipa.

Nakon uspješnosti i podrške u akciji „Kruh za poslije“ Josipa i sestre su pokrenule i niz drugih akcija (vrlo uspješna akcija prikupljanja pomoći za stradala područja u veljači 2014. godine u svojoj županiji u koju su uspješno uključile i potaknule da im se pridruže razne udruge, firme, pojedinci, gradski zastupnici, ured predsjednika, studenti, svećenici, vrtići, škole, sportske udruge...)  te bi voljele pokrenuti i službenu udrugu kako bi svoje djelovanje mogle širiti još i više.

Pozivamo vas da i vi prijavite svoju priču i postanete METRO ZVIJEZDA ZAJEDNICE za 2015. godinu!


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!
ANKETA

Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!

Neki će reći da vide čovjeka s ruksakom koji ide prema snježnoj šumi. Drugi će reći da vide psa koji trči prema kameri. Fotografija se masovno šera po društvenim mrežama. Što vi kažete?

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir
VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje