Obavijesti

Junior

Komentari 0

Mališani su u par trenutaka 'pobrali' knjige za djecu

Mališani su u par trenutaka 'pobrali' knjige za djecu
6

Knjige koje su visile u Centru za kulturu Trešnjevka nestale su u trenu kada su se mališani dohvatili škara i u svega nekoliko sekundi 'pobrali' slikovnice

VIDEO

Da  se slikovnice mogu brati, a ne samo čitati uvjerili su se svi mališani koji su u četvrtak došli  u Centar za kulturu Trešnjevka  gdje je manifestacijom "Uberi priču“ otvoren 7. Festival dječje knjige. 

Knjige koje su visile, nestale su u trenu kada su se mališani dohvatili škara i 'pobrali' ih u svega nekoliko sekundi.

No, nisu knjige jedino što je djecu oduševilo, budući ih je na manifestaciji zabavljao i klaun Super Blento, a priče su im čitale i spisateljice Lidija Dujić,  Sanja Lovrenčić i Silvija Šesto. 

Dođite s nama tražiti blago i upoznati šumske zmajeve

Novo književno druženje u Centru bit će već  u utorak 29. travnja u 11 sati kada će mališani koji se odazovu raspravljati o tome -  Tko je jači – knjiga ili računalo? 

Kako uz malo rezanja, presavijanja i šivanja možemo sami izraditi knjigu saznat će svi koji se odazovu radionici 'Izradi svoju knjigu', a koja će se održati u četvrtak 8.svibnja u 11 sati. Voditeljica radionice u kojoj ćemo spojiti likovnu umjetnost i knjigu je Irena Frantal, umjetnica knjige.

Sve mališane koji žele zaviriti u svijet korjenitih zmajeva Mrežira pozivamo da nam se pridruže na susretu 'Upoznajte zmajeve šumskih krajeva', koji će se održati u četvrtak 15. svibnja u 11sati. 

Peti susret koji zakazujemo za 22. svibnja posvetili smo obilježavanju stote obljetnice dječjeg romana - Šegrt Hlapić. 

Za sam kraj druženja pozivamo sve male i velike da nam se pridruže na radionici - igraonici osvajanja knjiga-blaga. Kroz igre i natjecanja otkrivamo zaboravljene tajne i priče, učimo povijest svojega grada, upoznajemo značajna mjesta u kvartu i osvajamo blago-slikovnice. Vidimo se u Parku Stara Trešnjevka u četvrtak 29 .svibnja u 11 sati.

Više doznajte na stranicama CeKaTe-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode