Obavijesti

Junior

Komentari 0

Šumski dječak: Živio je sam u šumi čak 16 godina

Šumski dječak: Živio je sam u šumi čak 16 godina
1

Mladić (20) živio je izoliran od svijeta 16 godina u sibirskoj šumi. Roditelji su ga napustili. Našli su ga u divljni u Rusiji i sada ga nazivaju Šumski dječak

VIDEO

U divljini Sibira našli su mladića koji tvrdi da živi u šumi od četvrte godine. Sibirskog Mowglija ili Šumskog dječaka, kako ga nazivaju, našli su u Rusiji pokraj malog naselja. Mladić kaže da su mu roditelji rekli kako je rođen 1993. te da je živio s njima u šumi od 1997. Područje Belokurikha, u podnožju planine Altaj, na kojem je dječak živio, poznato je po mineralnim izvorima, lječilištima i skijalištima. Navodno su ga roditelji napustili u svibnju pa je on odlučio potražiti pomoć prije dolaska zime. Policija traga za pustinjacima. Mještani kažu da su ih vidjeli kako idu na otok Sakhalin.

Mladića je našla žena u kolibi u zemlji, tri kilometra udaljenoj od prvog naselja. Odvela ga je u policijsku postaju gdje su utvrdili da nije ni registriran pri rođenju.

- Nije obrazovan i nema razvijene socijalne vještine, kao ni poimanje svijeta izvan šume. Ipak, zna govoriti, ali usporeno - rekao je Roman Fomin iz mjesnog odvjetničkog ureda.

Izgleda kao da mu je 15 godina, nikad nije bio kod liječnika, a kako nije u evidenciji, nema pravo ni na zdravstveno osiguranje i socijalnu pomoć. Psiholozi kažu da je malo vjerojatno da će se potpuno prilagoditi s obzirom na to da je previše toga propustio od najranijeg djetinjstva.

Najveći je problem, kao i mnogima koji su dulje živjeli u izolaciji, imunološki sustav, koji nije prilagođen na najčešće ljudske bolesti. Ruski Mowgli trenutno još živi u šumi.

Šumski dječak nije prvi zabilježeni slučaj djece koja su odrasla u šumi     

Šestogodišnjeg Ivana Mishukova socijalna služba našla je među čoporom pasa lutalica koji su ga prihvatili kao svoga vođu. Mishukov je u šumu pobjegao zbog nasilnih roditelja. Poslije se priključio mornarici. Alesha, djevojčica koju su odgojili vukovi, komunicirala je poput njih, zavijajući i grizući. Pobjegla je ubrzo nakon što su je našli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana