Obavijesti

Junior

Komentari 0

Želim biti balerina: Kala se okušala u najtežem plesu

Kala je žarko željela vidjeti kako izgleda baletna proba pa smo je odveli u dvoranu HNK. Zaplesala je s balerinom Ivom

VIDEO

Špice su inače jako tvrde odozdo jer su načinjene od gipsa, ali gore su mekane, objasnila je Kali (6) balerina Iva Vitić Gameiro (26). A onda joj je navukla na noge svoje ružičaste špice i pokazala kako se one vežu oko zgloba. 


Iva u njima pleše svaki dan, ali kaže da joj više nije problem stajati na vršcima prstiju jer se naviknula. Često ih maže pastama za cipele ako u predstavi moraju biti crne ili u boji kože. Kala, koja obožava balet i želi postati balerina, naučila je da su uspravna leđa osnova svakog baletnog pokreta jer pokret tako ljepše izgleda. 

Iva joj je pokazala i kako se ispravno izvodi klasična baletna poza (vaga) s jednom podignutom nogom i elegantno raširenim rukama - arabesca. 
Probe su dva puta na dan i znaju biti izuzetno naporne, pogotovo pred predstavu. Na probama i balerine i baletani vježbaju u običnim trikoima i tajicama te laganim papučicama, no često moraju biti i u špicama. 


Ponekad balerine odjenu i tu-tu, čipkastu baletnu suknjicu. Na kraju druženja Iva je Kali poklonila svoje špice i potpisala se na njih, a Kala je odmah povikala kako jedva čeka da dođe doma i da ih obuje, a potom objesi na zid, odmah pored klizaljki - još jedne njezine velike ljubavi.

S devet godina na špice

Balet se vježba dva puta na dan. Iva je počela plesati ritmiku sa šest godina, a tek je s devet krenula na balet i prvi puta stala na špice. Ponekad balerine navuku tu-tu (baletnu čipkastu suknju) na probama. Najčešće i na treninzima nose špice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...