Obavijesti

Kolumne

Komentari 20

Imamo iskustva, uzeli smo tri bronce, možemo i do četvrte...

Mirza Džomba, legendarno desno krilo hrvatske reprezentacije, za 24sata pričao je o utakmici za broncu na Euru protiv Španjolske. Mirza ne može prežaliti Dance...

VIDEO

Iskreno, još se ne mogu pomiriti s tim da nismo u finalu. Joj, kako mi je žao. I čini mi se da nisu suci toliko krivi, malo jesu ‘navukli’ na njihovu stranu, ipak su Danci domaćini, ali mi smo propustili dokrajčiti ih. Imali smo ih ‘na konopcima', a nismo iskoristili svoju priliku. Sad nam ostaje da se pohrvamo sa Španjolcima i pokušamo uzeti broncu. I to bi bio ogroman uspjeh, svaka medalja na velikom natjecanju je dobar rezultat. A mi imamo kontinuitet osvajanja medalja.

Meč za broncu bit će klasična utakmica ‘glave’. Tko se prije oporavi od poraza u polufinalu, lakše će dobiti. A čini mi se da naši dečki već imaju iskustva u takvim dvobojima, već su uzeli tri bronce. To je dobar znak. Nadam se samo da su preboljeli poraz od Danaca. Bit će to klasičan sraz dva ranjena lava, a tu je sve otvoreno. 

Moram istaknuti da su Španjolci puno dobili povratkom Aguinagaldea, koji je za mene trenutačno najbolji svjetski pivot. Treba dobro paziti na njega, vjerujem da će se na crti voditi teška borba. No, najopasniji je Canellas, izvrsno vodi momčad na terenu, puno zabija i asistira, slično kao Domagoj Duvnjak kod nas. Stvarno igra izvrsno, a tu su i uvijek opasni Raul Entrerrios koji vuče cijelu momčad te probojno krilo Victor Tomas. 

Opasni su, nema tu spora, pa aktualni su svjetski prvaci, ne smijemo to zaboraviti. No imaju Španjolci i slabosti, nemaju klasičnog šutera, ‘tanki’ su na vanjskoj liniji, pa moraju puno kombinirati, tražiti prostor za prolazak. Tu ih se može zaustaviti samo brzom reakcijom obrane. Uz to im nedostaje golman Šterbik, bez njega više nemaju tu sigurnost. Sierra i Perez su dobri golmani, no ipak nisu Šterbikova klasa. 

Kad se samo sjetim koliko je pobjeda Šterbik donio Španjolcima... Tu je naša prilika za još jednu broncu. Iskreno, nije ni naš Mirko Alilović u nezaboravnoj formi, možda bi izbornik Goluža trebao pokušati s Losertom od početka, da se Mirko malo 'ispuše' i odmori, trebat će nam njegove obrane. 

Španjolski izbornik Manolo Cadenas je veliki radnik, s bogatom i uspješnom klupskom karijerom, sigurno će dobro pripremiti momčad za ovaj sraz, i njima je cilj medalja. No vjerujem da će Golužini dečki pronaći snage, da će se i s četvrtog velikog natjecanja vratiti s medaljom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode